Arjessa

Näin pienydinvoimala toimii

Näin pienydinvoimala toimii

Tulevaisuudessa sähköä ja lämpöä on mahdollista tuottaa pienillä ydinreaktoreilla (SMR) joko yhdessä tai erikseen. Pienydinvoimala tuottaa päästötöntä energiaa tasaisesti ja luotettavasti ympäri vuoden. Pienydinvoimala on kattotermi useille erilaisille laitostyypeille, jotka vastaavat kooltaan keskikokoista teollisuuslaitosta.

Uusimmat artikkelit

Tuet sähkösopimusasiakkaille – näin ne auttavat kattamaan sähkölaskuasi

Kaipaatko tukea sähkölaskuun? Sähkön hinta on noussut poikkeuksellisen korkealle, mikä herättää ymmärrettävästi huolta. Nousuun on useita sähköyhtiöistä riippumattomia syitä, joista iso osa liittyy Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamaan epävarmuuteen energiamarkkinoilla ja raaka-aineiden kohonneisiin hintoihin. Sähkötuki, sähköhyvitys, sähkövähennys, lisämaksuaika ja sähkön arvonlisäveron alennus on tarkoitettu helpottamaan kotitalouksien tilannetta.

Selvää säästöä energiakuluihin – Niksit vedenkäyttöön

Tiesitkö, että kodin energiankulutuksesta keskimäärin 20 prosenttia syntyy lämpimän veden käytöstä? Paljonko suihkuajan lyhentämisellä voi säästää energiaa? Opi kodin vedenkulutuksesta ja keinoista pienentää kuluja!

Kilpailu

Osallistu lukijakilpailuun

Tutustu uusimpaan Helen-lehteen ja etsi oikea vastaus. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan laitepalkinto.

Osallistu

Sähkösopimusten hintamuutokset – miten, milloin ja miksi?

Miksi sähkösopimusten hinta ei laske heti, kun sähkön hinta laskee sähkömarkkinoilla? Mikä sähkösopimusten hintamuutoksiin vaikuttaa? Millaisten sopimusten hinnat muuttuvat nopeasti, mitkä taas hitaasti? Koostimme infopaketin sähkösopimusten hintamuutoksista – lue ja opi mitkä tekijät vaikuttavat hintoihin.

Tosiasiaa sähköstä

Vielä vuosi sitten energia oli melko tuntematon aihe Merja Mähkälle. Sitten hän päätti ottaa selvää, mistä sähkön hinta muodostuu.

Näin säästät omakotitalon sähkölaskussa – Niksit sähkölämmittäjälle

Miten vähentää energiakuluja sähkölämmitteisessä omakotitalossa? Mihin sähkölämmittäjän tulisi erityisesti kiinnittää huomiota ja tarvitseeko muutosten olla aina suuria, jotta sähkölasku pienenee? Lue parhaat niksimme sähkön säästämiseen ja sähkölaskun pienentämiseen.