Arjessa

Sähkötuki, sähkövähennys ja sähkön alv-alennus – näin ne auttavat kattamaan sähkölaskuasi

Sähkötuki, sähkövähennys ja sähkön alv-alennus – näin ne auttavat kattamaan sähkölaskuasi

Kaipaatko tukea sähkölaskuun? Sähkön hinta on noussut poikkeuksellisen korkealle, mikä herättää ymmärrettävästi huolta. Nousuun on useita sähköyhtiöistä riippumattomia syitä, joista iso osa liittyy Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamaan epävarmuuteen energiamarkkinoilla ja raaka-aineiden kohonneisiin hintoihin. Sähkötuki, sähkövähennys ja sähkön arvonlisäveron alennus on tarkoitettu helpottamaan kotitalouksien tilannetta.

Uusimmat artikkelit

Näin katsot pörssisähkön hinnan ja saat hälytykset hintapiikeistä − Oma Helenin uudet ominaisuudet auttavat säästämään sähköä

Oma Helen -sovellukseen on tämän syksyn aikana julkaistu liuta uusia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua säästämään euroja ja tekemään fiksuja energiatekoja arjessa. Tutustu uusiin ominaisuuksiin alta ja aloita niiden hyödyntäminen heti.

Näin sähkökatko vaikuttaa kodin lämmitykseen ja veden käyttöön – Huomioi nämä neljä asiaa

Sähkökatkon aikana kodin lämmitys keskeytyy, sillä kiinteistön sisäinen lämminvesikierto vaatii toimiakseen sähköä. Muutaman tunnin sähkökatko ei ehdi viilentää kiinteistöä merkittävästi, mutta katkon aikana ja sen jälkeen on hyvä huomioida muutama seikka.

Kilpailu

Osallistu lukijakilpailuun

Tutustu uusimpaan Helen-lehteen ja etsi oikea vastaus. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan laitepalkinto.

Osallistu

Mikä on Spot-hinta, pörssisähkö tai kilowattitunti? - Ota sähkön termit haltuun!

Sähköstä ja sen hinnasta puhutaan nyt enemmän kuin koskaan ja aiheeseen liittyviä termejä on paljon. Tiedätkö mitä eroa on pörssisähköllä ja sähköpörssillä? Tai mikä on Spot-hinta ja kilowattitunti (kWh)? Testaa tietosi sähkön termeistä hauskassa tietovisapelissä ja ota sähkön termit haltuun alla olevasta listauksesta.

Pörssisähkö – mitä se on?

Miten Pörssisähkön hinta muodostuu? Miten voin seurata omaa sähkönkulutustani? Lue, mitä Pörssisähköllä tarkoitetaan ja opi miten voit omilla kulutustottumuksillasi pienentää sähkölaskuasi.

Mistä sähkön hinta muodostuu? - 3 asiaa

Sähkön hinta jakautuu kolmeen lähes yhtä suureen osaan: sähköenergiaan, sähkönsiirtoon ja sähköveroon. Näistä jokainen, yhdessä oman sähkönkulutuksesi kanssa, vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen. Lue, mitä termeillä tarkoitetaan ja miksi sähkön hinta on nyt nousussa.