• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Aurinkoenergia

Korkeasaari sai aurinkopaneelit

  • Kuvat:
  • 2017-05-16

Korkeasaaren eläintarhan tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Keinoja tavoitteen saavuttamiseen ovat uusiutuvaan energiaan siirtyminen, energiankulutuksen vähentäminen ja vähäpäästöisten liikkumismuotojen edistäminen.

Ensimmäiset aurinkopaneelit asennettiin saaren kiinteistöihin keväällä 2017. Upouudet paneelit on asennettu satamarakennuksen ja hallintorakennuksen katoille, molemmissa kohteissa on 30 aurinkopaneelia ja tehoa 10 kWp.

Vierailijat voivat saapua Korkeasaareen tänä vuonna sähkörobottibussilla. Metropolia ammattikorkeakoulu testaa robottibussia kesällä 2017 ruuhka-aikojen ulkopuolella Kalasatamasta Isoisänsiltaa Korkeasaareen. Älykäs minibussi aistii sensoreilla ympäristöään ja huomioi muut tienkäyttäjät. Kokeilun aikana tutkitaan uusia teknologioita, joilla voidaan vähentää joukkoliikenteen päästöjä ja kustannuksia sekä selvitetään matkustajien suhtautumista ilman kuljettajaa tapahtuvaan liikennöintiin.

Kysy lisää!

Kiinnostuitko aurinkosähköstä? Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Aurinkovoimala kotikatolla

Luontokirjailija ja biologi Veikko Neuvonen asennutti huhtikuussa aurinkopaneelit ­ perheen 88-vuotiaaseen hirsitaloon Kumpulassa. Jo syyskuussa – neljässä kuukaudessa – aurinkovoimala oli tuottanut energiaa reilun kaksion vuosikulutuksen verran.

Uusiutuva Suosalo

Näyttelijä Martti Suosalo on uusiutuvan energian edusmies. Maalämpöä, aurinkoa ja tuulta riittää hyödynnettäviksi.

Aurinko­energiaa Suomen pitkästä kesästä

Helsingin Suvilahden aurinkovoimala aloitti toimintansa ­maaliskuussa 2015. Helen rakentaa lisää vastaavalla konseptilla toimivia voimaloita, ­seuraava tehdään Kivikkoon.