Aurinkoenergia

Antaa paahtaa

  • Teksti: Ani Kellomäki
  • Kuvat:
  • 2019-04-05

Beach volleyn pelaaja Taru Lahti-Liukkonen nauttii auringosta, kunhan suojaus on kunnossa.  

"Aloitin lentopallon pelaamisen 4-vuotiaana. Kymmenisen vuotta myöhemmin kokeilin beach volleyta ensimmäistä kertaa ja kiinnostuin heti. Rento peli ulkona auringossa vei mukanaan. Parikymppisenä siirryin kokonaan lajin pariin ja pari vuotta myöhemmin olin täysammattilainen.

Nautin auringosta ja ulkona pelaamisesta. Tässä lajissa ei totisesti tarvita D-vitamiinilisää purkista! Suomessa on tosi hyviä beach volley -halleja, mutta niistä puuttuvat tuuli ja paahde. Talvella matkustankin auringon perässä. Viime vuonna matkapäiviä kertyi 161.

Bikinit ovat rannalla täydellinen, hiostamaton peliasu. Päässä pidän yleensä aurinkolippaa ja aurinkolaseja ilman en pystyisi pelaamaan. Nuorena saatoin lintsata aurinkosuojasta, mutta nykyisin käytän aurinkovoiteita, joiden suojakerroin kasvoilla on vähintään 50 ja keholla 30.

Kuumassa pelaaminen on haastavaa. Nesteytyksestä pitää huolehtia jo ennen suoritusta. Auringossa kuluu juotavaa. Veden lisäksi tarvitsen suoloja urheilujuomasta. Vaikka kuumalla tekee mieli jääkylmää, on parasta nauttia neste vähän haaleana, ettei kylmä vesi vie kehosta energiaa. Aikalisällä viilentelen jääpusseilla niskaa ja päätä.

Kaikkein paahteisinta on ollut Turkin Antalyassa 2016 ja Japanin Tokiossa 2018, mutta molemmissa tuli myös menestystä. Turkissa saavutin maailmankiertueen turnauksen kakkossijan Riikka Lehtosen ja Tokiossa Anniina Parkkisen kanssa. Kuumat kelit sopivat meille!"

Tarun viilennysvinkit

Näin vältät läkähtymisen ja auringonpistoksen kovassakin menossa:

  • Huilaile varjossa
  • Viilennä jääpussilla
  • Hörpi huoneenlämpöistä
  • Pulahda altaaseen