• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Lämpö

Tekoäly parantaa energiakäytön tehokkuutta

  • Teksti: Marjukka Puolakka
  • Kuvat:
  • 2021-03-11

Hollantilainen startup-yritys Gradyent kehittää älykästä kaukolämpöverkkoa.

Gradyent on hollantilaisen Hervé Huismanin vuonna 2019 perustama startup-yritys.

Yhä useampi eurooppalaistalo lämpenee tulevaisuudessa kaukolämmöllä. Gradyentin kehittämä tekoälyalusta mallintaa kaukolämpöverkon toimintaa ja ennustaa kulutusta. Se auttaa vähentämään sekä lämmityksen päästöjä että kustannuksia.

Gradyent on hollantilaisen Hervé Huismanin vuonna 2019 perustama startup-yritys, joka optimoi kaukolämpöjärjestelmiä tekoälyn avulla. Huismanin intohimoja ovat huipputekniikka ja energia-asioihin vaikuttaminen.

”Yli puolet maailman energiankulutuksesta menee lämmitykseen. Kun tekoäly valjastetaan lämpöverkkojen optimointiin, parannetaan energiankäytön tehokkuutta kaikkialla. Tämä on tie kohti hiilineutraalia lämmitystä.”

Helenin sijoitusyksikkö Helen Ventures on sijoittanut Gradyentiin, koska Helen Ventures haluaa olla mukana entistä älykkäämmän maailmanlaajuisen kaukolämpöverkon rakentamisessa. Rahoituksen lisäksi yhteistyö tuo Gradyentille käytännön tukea, verkostoja ja alustan yhteiselle innovoinnille.

”Haluamme olla uskottava tekijä globaaleilla kaukolämpömarkkinoilla. Siksi meille on tärkeää olla myös osa Helsingin laajaa ja pitkälle kehittynyttä kaukolämpöverkkoa.”

Tiesitkö?

Helen Ventures sijoittaa innovatiivisiin kasvuyrityksiin, jotka ravistelevat ja uudistavat energia-alaa. Kumppanuuden kautta uraauurtavat ideat voivat kasvaa suuriksi teoiksi.