• Sähkökatko Etelä-Helsingissä Lue lisää
  • Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Sähkö

Tarinoita sähköstä ja sen käytöstä

Näille sivuille on koottu artikkeleita ja videoita sähköstä. Voit lukea sähkön tuottamisesta, käyttämisestä ja säästämisestä.

Tosiasiaa sähköstä

Vielä vuosi sitten energia oli melko tuntematon aihe Merja Mähkälle. Sitten hän päätti ottaa selvää, mistä sähkön hinta muodostuu.

Sähkökatkot – 7 vinkkiä niihin varautumiseen

Olethan varannut juomavettä kolmen vuorokauden tarpeisiin? Tai onhan kotonasi paristokäyttöinen radio? Nämä käytännön vinkit auttavat sinua varautumaan sähkökatkoihin ja toimimaan oikein, jos sellainen sattuu kohdallesi.

Sähkötuki, sähkövähennys ja sähkön alv-alennus – näin ne auttavat kattamaan sähkölaskuasi

Kaipaatko tukea sähkölaskuun? Sähkön hinta on noussut poikkeuksellisen korkealle, mikä herättää ymmärrettävästi huolta. Nousuun on useita sähköyhtiöistä riippumattomia syitä, joista iso osa liittyy Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamaan epävarmuuteen energiamarkkinoilla ja raaka-aineiden kohonneisiin hintoihin. Sähkötuki, sähkövähennys ja sähkön arvonlisäveron alennus on tarkoitettu helpottamaan kotitalouksien tilannetta.

Mikä on Spot-hinta, pörssisähkö tai kilowattitunti? - Ota sähkön termit haltuun!

Sähköstä ja sen hinnasta puhutaan nyt enemmän kuin koskaan ja aiheeseen liittyviä termejä on paljon. Tiedätkö mitä eroa on pörssisähköllä ja sähköpörssillä? Tai mikä on Spot-hinta ja kilowattitunti (kWh)? Testaa tietosi sähkön termeistä hauskassa tietovisapelissä ja ota sähkön termit haltuun alla olevasta listauksesta.

Pörssisähkö – mitä se on?

Miten Pörssisähkön hinta muodostuu? Miten voin seurata omaa sähkönkulutustani? Lue, mitä Pörssisähköllä tarkoitetaan ja opi miten voit omilla kulutustottumuksillasi pienentää sähkölaskuasi.

Mistä sähkön hinta muodostuu? - 3 asiaa

Sähkön hinta jakautuu kolmeen lähes yhtä suureen osaan: sähköenergiaan, sähkönsiirtoon ja sähköveroon. Näistä jokainen, yhdessä oman sähkönkulutuksesi kanssa, vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen. Lue, mitä termeillä tarkoitetaan ja miksi sähkön hinta on nyt nousussa.