Sähkö

Mikä on keittiön uusi suosikkilaite ilmafriteerauskeitin?

  • Kuvat:
  • 2021-02-26

Ilmafriteerauskeittimellä ruoka ruskistuu lähes ilman öljyä.

Minkä hintainen ilmafriteerauskeitin on?

Se on uusi keittiön suosikkilaite, jonka hinta on 40–350 euroa. Peruslaitteen saa edullisesti, hintavimmilla valmistaa kerralla enemmän ja nopeammin. Ilma­friteerauskeitin toimii samalla periaatteella kuin kiertoilmauuni. Nopeasti kiertävä kuuma ilma kuumentaa ruoan tasaisesti joka puolelta. Ilmafriteerauskeitin kypsentää ruoat terveellisesti, koska useimpien ruoka-aineiden valmistamiseen ei tarvita lainkaan öljyä.

Mitä ruokia ilmafriteerauskeittimellä voi valmistaa?

Ilmafriteerauskeittimellä voi tehdä melkein mitä vaan: grillata, paahtaa ja paistaa – oikeastaan kaikkea muuta paitsi keittää. Esimerkiksi liha, lihapullat, kana ja kala valmistuvat sen avulla helposti. Testien mukaan pakasteranskalaisista tulee rapeampia kuin uunissa. Pienessä yhden kahden hengen taloudessa ilmafriteerauskeitin voi jopa korvata uunin.

Miten ilmafriteerauskeitin puhdistetaan?

Ilmafriteerauskeittimen puhdistaminen on melko helppoa. Irrotettavat, pinnoitetut osat kestävät konepesun. Vastuksiin juuttuneet jäämät voi puhdistaa pehmeällä harjalla. Laitteen runko kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla jokaisen käyttökerran jälkeen. Oman laitteen tarkat puhdistus- ja hoito-ohjeet on hyvä tarkistaa käyttöohjeesta.

”Ilmafriteerauskeitin on energia­taloudellinen vaihtoehto pienten ruokamäärien valmistukseen. Kahden hengen kalapuikot ranskalaisilla -aterian valmistamiseen kuluu sähköä 0,4–0,5 kWh, mikä rahassa on noin 5 senttiä.”

Avainsanat

Sähkölaitteet

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tarkista nämä asiat, kun valitset terassilämmitintä

Sopiiko terassillesi parhaiten infrapuna-, kaasu- vai kvartsilämmitin?

Otetaan selvää kuulokkeista

Esittelyssä työkuulokkeet, urheilukuulokkeet, viihdekuulokkeet ja arkikuulokkeet.

Ikkunapesuri – tiedätkö mihin kaikkeen sitä voi käyttää?

Ikkunapesuri puhdistaa lasit jopa kolme kertaa perinteisiä keinoja nopeammin.