• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Sähkö

Tarkista nämä asiat, kun valitset terassilämmitintä

  • Teksti: Jouko Vuorela
  • Kuvat:
  • 2020-02-18

Sopiiko terassillesi parhaiten infrapuna-, kaasu- vai kvartsilämmitin?

Kumpi on parempi, sähkö- vai kaasulämmitin?

Parvekkeelle tai pienelle terassille sopii esimerkiksi 1 000 W:n sähköllä toimiva infrapunalämmitin. Isolle terassille kannattaa valita esimerkiksi 9 000 W:n kaasulämmitin. Suurempiin tiloihin sopivat myös sähköllä toimivat kvartsilämmittimet.

Kuinka paljon hyvä lämmitin maksaa?

Se riippuu tietysti siitä, miten isoa tilaa pitää lämmittää. Lämmittimien hinnat vaihtelevat noin 60 eurosta yli 2 000 euroon, mutta 200–400 eurolla saa jo melko tehokkaan ja laadukkaan parveke- tai terassilämmittimen. Lämmittimien teho vaihtelee 300 W:n ja jopa 19 500 W:n välillä, ja suuritehoiset lämmittimet maksavat enemmän kuin pienitehoiset.

Mitä lämmittimen käyttäminen maksaa?

Jos käytät 1 000 W:n infrapunalämmitintä kuukauden ajan 3 tuntia päivässä, kasvaa sähkölaskusi noin 13 € kuukaudessa. Jos lämmitin sattuisi jäämään päälle koko kuukaudeksi, on kustannus 100 €. Käytä siksi varmuuden vuoksi virran katkaisuun ajastinta. Tehokkaan kaasulämmittimen käyttäminen maksaa enemmän kuin infrapunalämmittimen.

”Jos infrapunalämmittimen liitäntäteho on yli 2 300 W, tarvitaan 16 A:n sulake. Tarkista, että terassilla tai parvekkeella on pistorasia, ja huomioi suojaetäisyys. Kaasulämmitintä käytettäessä pitää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta.”

Avainsanat

Sähkölaitteet

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Energiamerkintä kodinkoneessa – kehtaanko ostaa muun kuin parhaan energialuokan laitteen?

Pitääkö uuden kodinkoneen olla A+++-energialuokkaa? Entä jos omaan budjettiin sopisi edullisempi laite, joka ei yllä parhaimpaan energialuokkaan? Energia-asiantuntija Sari Loukasmäki kertoo, mitä energiamerkinnöistä ja sähkön säästöstä on hyvä tietää ennen ostopäätöstä. Katso myös vertailutaulukot kolmesta eri kodinkoneryhmästä.

Totta vai tarua? Sähköpyörän voi ladata vaikka makuuhuoneessa

Uusi sähköpyörä kannattaa valita pitkälti samoin perustein kuin perinteinenkin pyörä. Lataaminen on yksinkertaista ja sähköpyörällä pidempikin matka taittuu helposti.