Tervetuloa oppimaan fiksuksi energiankäyttäjäksi

Tervetuloa Fiksuksi energiankäyttäjäksi -pikakurssille. Kurssilla opit helpolla ja hauskalla tavalla, mistä kodin energiankulutus muodostuu ja miten voit vaikuttaa energiankulutukseesi omilla arjen teoillasi.

Fiksuksi energiankäyttäjäksi -pikakurssi

Mitä opit kurssilla?

Kurssi auttaa sinua ymmärtämään perusasiat kotisi energiankulutuksesta ja löytämään ne pienet arjen teot, joilla voit säästää energiaa. Varaa noin viisi minuuttia kurssin kunkin osion tekemiseen. Fiksuksi energiankäyttäjäksi ei tarvitse oppia kerralla, vaan voit kehittää omaa energiankäyttöäsi askel askeleelta ja pienin teoin. 

Miten kurssi kannattaa tehdä?

Voit tehdä kurssin tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Kurssi koostuu neljästä osiosta: perusasiat kodin energiankulutuksesta, lämmitys, vedenkulutus ja sähkölaitteiden suuret yllättäjät. Kannattaa aloittaa ensimmäisestä osiosta, koska se toimii johdantona muille osioille ja perusasioiden kertauksena.

Kuka kurssin voi tehdä?

Kuka vaan voi tehdä kurssin asumismuodosta riippumatta. Esimerkiksi, jos asut taloyhtiössä, et välttämättä maksa suoraan omassa laskussasi lämmityksestä ja käyttövedestä. Nämä kustannukset vaikuttavat kuitenkin taloyhtiösi kuluihin ja siten myös vastikkeiden ja vuokrien suuruuteen. Opetellaan kaikki fiksuiksi energiankäyttäjiksi! 

Kurssi koostuu neljästä osiosta

Osio 1: Mihin energiaa kuluu kotona?

Tiedätkö, mistä erilaisten kotien energiankulutus muodostuu ja mikä siihen vaikuttaa? Tai miten omaa energiankulutusta voi seurata?

Osiossa opit nämä asiat ja saat ymmärryksen kodin energiankulutuksesta. Tämä toimii johdantona lopuille osioille ja perusasioiden kertauksena. 

Varaa aikaa osion tekemiseen noin 5 minuuttia. 

Siirry osioon tästä

Osio 2: Lämmitys

Tiedätkö, mikä voi jopa tuplata pienen kerrostaloasunnon sähkönkäytön? Tai mistä kodin lämmityskulut tavallisesti muodostuvat?

Osiossa opit muun muassa nämä asiat ja pääkeinot, joilla voit pienentää kotisi lämmityskuluja.

Varaa aikaa osion tekemiseen noin 5 minuuttia.

Siirry osioon tästä

Osio 3: Vedenkulutus

Tiesitkö, että kodin energiankulutuksesta keskimäärin 20 prosenttia syntyy lämpimän veden käytöstä? Entä paljonko suihkuajan lyhentämisellä voi säästää energiaa?

Osiossa opit nämä asiat ja helppoja keinoja, joilla voit pienentää vedenkäytöstä syntyviä kuluja.

Varaa aikaa osion tekemiseen noin 5 minuuttia. 

Siirry osioon tästä

Osio 4: Suuret yllättäjät

Tiedätkö, mitkä kotisi sähkölaitteet voivat olla yllättävänkin suuria sähkösyöppöjä? Entä paljonko niiden käyttö voi näkyä sähkölaskussasi?

Osiossa opit nämä asiat ja saat käytännön vinkkejä suurien yllättäjien energiakulutuksen pienentämiseen. 

Varaa aikaa osion tekemiseen noin 5 minuuttia.

Siirry osioon tästä