Ajankohtaisia artikkeleita

Helenin vuosi- ja vastuullisuusraportti vuodelta 2022 julkaistu

Helenin vuoden 2022 vuosiraportti ja vastuullisuusraportti on julkaistu verkkosivuillamme. Vuosiraportti kuvaa yhtiön liiketoiminnallisia ja henkilöstöön liittyviä asioita vuoden 2022 osalta. Vuosiraportti on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

16.03.2023

Uusi ilma-vesilämpöpumppulaitos Helenin Salmisaaren voimalaitosalueelle

Helen rakentaa Salmisaaren voimalaitosalueelle uuden teollisen kokoluokan ilma-vesilämpöpumppulaitoksen, joka tuottaa uusiutuvaa kaukolämpöä ja -jäähdytystä. Investoinnin kokonaisarvo on 13,5 miljoonaa euroa, ja sille on myönnetty lähes 2,6 miljoonaa euroa työ- ja elinkeinoministeriön energiainvestointitukea.

02.03.2023

Helikopteri kuvaa kaukolämpöverkkoa

Helsingin kattojen yllä voi lähivuorokausina kuulua helikopterin ääntä. Helikopteri kuvaa Helenin kaukolämpöverkon kuntoa lämpökameralla.

01.03.2023

Helen kiihdyttää investointeja aurinkoenergian tuotantoon – teollisen mittaluokan aurinkopuisto nousee Lohjalle ensi vuoden aikana

Helen rakentaa mittavan kymmenen megawattipiikin maa-asenteisen aurinkopuiston Lohjan Kirkniemeen. Puisto on valmistuessaan vuonna 2024 yksi Suomen suurimmista ja se tuottaa uusiutuvaa kotimaista sähköä kymmenen gigawattitunnin edestä vuosittain. Investointi tukee Helenin tavoitetta saavuttaa hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2030, jolloin uusiutuva aurinko- ja tuulisähkö kattaa 30 prosenttia yhtiön sähköntuotannosta. Lisäksi se on linjassa Lohjan Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeen

01.03.2023

Toimia toimitus- ja huoltovarmuuden turvaamiseksi – Salmisaaren B- voimalaitoksen tuotantokäyttöä jatketaan 1.4.2025 saakka

Toimitus- ja huoltovarmuuden turvaaminen on yksi Helenin tärkeimmistä tehtävistä. Monipuolinen tuotantorakenne ja energiaomavaraisuuden lisääminen ovat avainasioita niiden varmistamiseksi energia-alan murroksessa. Olemme kertoneet rakentavamme yli 2 000 megawattia fossiilisen energiantuotannon korvaavaa lämpö- ja sähkökapasiteettia vuoteen 2025 mennessä. Vuosi 2022 opetti meille, että emme voi jättää mitään sattuman varaan huoltovarmuuden osalta epävakaassa toimintaympäristössä.

28.02.2023

Helenin asiakkaat säästävät sähköä enemmän kuin koskaan

Helenin asiakkaat ovat ottaneet sähkönsäästön tosissaan, selviää Helenin Data ja tekoäly -yksikön tekemästä vertailusta. Etenkin pörssisähköön siirtyneet asiakkaat ovat lisänneet säästötoimenpiteitä talven mittaan.

09.02.2023