Artikkeli / 8.6.2017

Energianeuvoja asiakkaan apuna

Mia Claesson ja muut energianeuvojat vastaavat puhelimeen, kun Helenin asiakkailla on asiaa.

Teksti: Kati Särkelä Kuvat: Miika Kainu

Helenin asiakaspalvelu sijaitsee Kampin Sähkötalossa, asiakkaiden kysymyksiin vastaa noin 50 energianeuvojaa. Vastaamme joka arkipäivä keskimäärin 1 500 puheluun ja sähköpostiin. Lisäksi Helenin verkkosivuilla on mahdollisuus asioida energianeuvojan kanssa myös chat-palvelun kautta.

Pidän kovasti asiakaspalvelutyöstä ja teen mielelläni töitä ihmisten parissa. Tässä työssä tarvitaan hoksottimia ja monipuolisia ongelmanratkaisutaitoja. On palkitsevaa, kun saan ratkaistua asiakkaan pulman saman tien puhelun aikana. Paras palaute on, kun asiakkaat kiittävät saamastaan neuvosta tai avusta. Hyödyllistä palautetta saadaan myös automaattisen tekstiviestikyselyn kautta.

Energia-ala on todella kiinnostava maailma. Arvostan työnantajani toiminnan vastuullisuutta. Tästä on useita esimerkkejä, muun muassa uusiutuvan energian tuotannon kehittäminen ja lisääminen unohtamatta kuitenkaan energian toimitusvarmuutta ja riittävyyttä.

Sävel Plus -raportointipalvelusta näkee, miten kodin sähkönkulutus vaihtelee.

Kaikkialta Suomesta

Soittoja Sähkötaloon tulee ympäri Suomea. Suurin osa yhteydenotoista liittyy sähkösopimuksen tekemiseen, yleensä silloin kun edessä on muutto uuteen asuntoon. Ilmoituksen muutosta voi tehdä myös verkossa, mutta jos sähköjen kytkemisellä on kiire, asiakkaat soittavat mieluummin.

Sähkösopimuksen voi aloittaa vaikka heti, myös sähköjen kytkentä onnistuu tarvittaessa samana päivänä. Nykyisten etäluettavien mittareiden ansiosta sähköt kytketään automaattisesti niin, että asiakkaan ei välttämättä tarvitse olla itse silloin paikalla huoneistossa.

Sähköt uuteen asuntoon

Kiireisimmät ajat asiakaspalvelussa on aina kuun vaihteessa asukkaiden muuttaessa uusiin koteihin. Sähkösopimukset voivat olla päällekkäin ja asiakkaalla useampia sopimuksia samanaikaisesti voimassa. Vaikka uuteen asuntoon kytketään sähkö, myös vanha sopimus voi jäädä voimaan loppusiivouksien tai muun tarpeen takia. Vanhan sopimuksen määräaikaisuus ja sovitut hinnat jatkuvat uuteenkin osoitteeseen muutettaessa.

Asiakkaiden yhteydenotoissa pyydetään myös tarjouksia sekä kysytään sähkölaskun suuruudesta ja omasta kulutuksesta. Neuvon soittajaa katsomaan oman asunnon kulutuslukemia Sävel Plus -raportointipalvelusta. Monesti tarkastelemme puhelun aikana yhdessä Sävel Plus -näkymää. Sieltä näkee vuosi-, kuukausi-, päivä- ja tuntitasolla, miten kodin sähkönkulutus vaihtelee. Kulutuskäyrästä voi esimerkiksi nähdä, milloin kiuas on laitettu päälle. Monelle voi tulla yllätyksenä, miten paljon lattialämmitys, huoneistokohtainen ilmanvaihto tai parvekkeen lisälämmitin kuluttavat sähköä. Avonainen ikkuna lattialämmitetyssä tilassa saattaa aiheuttaa sen, että lämmitys käy jatkuvasti yliteholla. Sävel Plussan ohella verkon asiointipalvelusta löytyvät myös omat sähkösopimukset ja sähkölaskut.

  • Helen Oy Asiakaspalvelu p. 09 617 8080 ma–pe klo 8–18
  • Asiointi sähköpostilla: asiakaspalvelu@helen.fi
  • Chat-palvelu ma-pe klo 9.30-15.30 Helenin verkkosivuilla helen.fi > Tee sähkösopimus

Lue lisää aiheesta

Helen