Artikkeli / 29.8.2019

Turvallisuus tärkeässä roolissa Helenin työmailla

Työmaapyöräilijä Aleksi Pippuri, 20, perehtyi kesän aikana Helenin työmaiden liikennejärjestelyihin.

Teksti: Ani Kellomäki Kuvat: Petri Mulari

Työmaat muuttavat tuttuja kulkuyhteyksiä. Jotta liikkuminen sujuisi turvallisesti, Helen palkkasi kesäksi 2019 työmaapyöräilijän testaamaan ja kehittämään työmaiden liikennejärjestelyjä ja viestimään poikkeuksista. Kesä fillarin selässä tarjosi työmaapyöräilijä Aleksi Pippurille aivan uuden näkökulman kaupunkiliikkumiseen.

”Kaupunkiasujana erilaiset työmaat ovat olleet läsnä elämässäni aina, mutten ollut kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota. Nyt pääsin perehtymään niihin kunnolla ja kehittämään niitä. Toivon ihmisten huomanneen toimintani kautta, etteivät työmaat ole hankaloittava ikävyys vaan välttämätön hyvä.”

Pippuri on havainnut työmailla liikkuessaan, että liikennejärjestelyt vaativat psykologista silmää. Vaikka työmaiden liikenne on aina hoidettu turvallisuuden kannalta parhaalla tavalla, ihmiset käyttävät tehtyjä reittejä vain, jos ne ovat myös luontevia ja sujuvia.

”Ihmismassat liikkuvat kuin vesi: siitä mennään mistä on helpointa kulkea. Työmailla pitääkin miettiä aina, miten reitit saadaan sellaisiksi, että ihmiset todella ottavat ne käyttöön, eivätkä lähde oikomaan vaarallisesti vaikkapa ajoradan poikki.”

Tiesitkö?

Kesän aikana Helen ja Helen Sähköverkko paransivat energiainfrastruktuuria yli 40 työmaan avulla.

Lue lisää aiheesta

Helen