Kokemuksia / 12.10.2021

Täyttä jäätelöä

3 Kaveria valmistaa kunnon raaka-aineista jäätelöä, joka ei sisällä ylimääräistä ilmaa.

Teksti: Marjukka Puolakka Kuvat: Katja Tähjä

Kun kolme kaverusta sai idean jäätelötehtaan perustamisesta, he tilasivat netistä jäätelökoneen. Sillä valmistui kotikeittiössä mitä maukkainta jäätelöä. Lisäoppia jäätelön tekoon haettiin Italiasta, minkä jälkeen oli aika perustaa 3 Kaverin jäätelötehdas Helsingin Kontulaan. Ensimmäinen asiakasmaistatus helmikuussa 2013 oli menestys.

”Semihyvä jäätelö ei riitä. Teemme aidoista raaka-aineista jäätelöä, jonka maun tunnistaa vaikka silmät kiinni”, sanoo 3 Kaverin toimitusjohtaja Heikki Huotari.

”Jäätelömme painavat, koska ne eivät sisällä ylimääräistä ilmaa.”

Nyt jäätelöä valmistetaan Kivikossa tehtaassa, joka toimii Helenin uusiutuvilla energialähteillä tuotetulla sähköllä ja lämmitetään Helenin päästöttömällä Kiertolämmöllä. Kesällä 2021 katolle asennettiin aurinkopaneelit.

”Kesällä jäätelöä valmistetaan eniten. Heinä–elokuussa valmistimme aurinkosähköllä joka päivä tuhat purkkia eli 500 litraa jätskiä.”

Tänään 3 Kaverin jäätelöitä myydään yli 5 000 kaupassa Suomessa ja Ruotsissa.

”Suosituin makumme on alusta asti ollut Vadelma & Valkosuklaa. Viime kesän hitiksi nousi kasvipohjainen Lakritsi & Vadelma.”

Tiesitkö?

Business Finland myöntää yrityksille aurinkopaneeleihin Energiatukea – myös 3 Kaveria on saanut tukea paneeleihinsa.

Lue lisää aiheesta

Aurinkoenergia Hiilineutraalisuus