Jäähdytys

Tarinoita kauko­jäähdytyksestä ja sen käytöstä

Näille sivuille on koottu artikkeleita ja videoita kaukojäähdytyksestä. Voit lukea kaukojäähdytyksen tuottamisesta ja käyttämisestä.

Ida Eskman vie kansalaisille viileää

Helenillä työskentelee kymmenkunta kunnonhallinnan asiantuntijaa, joista Ida Eskman on yksi. Hänen huolehtii, että kaupunkilaiset saavat jäähdytystä niin halutessaan.

Lisää mukavuutta kaukojäähdytyksellä

Helsingin Museokadulla remontoidaan kaunista jugend-tyylistä rakennusta, ja samalla kiinteistön jäähdytys tuodaan nykyaikaan. "Olin jo pitkään odottanut, että taloon saadaan kaukojäähdytys", kertoo asukas Riitta Salmelin. Hän asennutti jäähdytysjärjestelmän fiksusti remontin yhteydessä.

Kaukojäähdytys fiksusti putkiremontin yhteydessä

Putkiremontin voi toteuttaa poikkeuksellisen fiksusti, osoittaa Museokatu 34:ään valmistuva hanke. Kiinteistöön asennetaan myös kaukojäähdytys, joka parantaa asumismukavuutta. Kaukojäähdytyksen asentaminen vanhoihin kiinteistöihin on helpointa ja edullisinta putkiremontin yhteydessä.

Kaukojäähdytys Ilmarisen kiinteistöissä

Ilmarisen pääkonttorissa ja useissa kiinteistöissä on kaukojäähdytys. Vastuu ympäristöstä näkyy vahvasti myös Ilmarisen sijoitustoiminnassa. Allekirjoittamalla Montreal Pledge -sitoumuksen Ilmarinen on lupautunut paljastamaan vuosittain salkkujensa hiilijalanjäljet.

Kauko­jäähdytys kotona

Arto Liinpään ja Emilia Parkkosen kotona nautitaan kesäisin kaukojäähdytyksestä. Vuokra-asunnon lämpötilaa voi säätää huonekohtaisesti.

Ilmasto lämpenee, jäähdytystarve kasvaa

Ilmaston lämpeneminen merkitsee Suomessa kesäisin selvää jäähdytystarpeen kasvua. Energiatehokas kaukojäähdytys on nousemassa merkittävään rooliin tulevaisuuden jäähdytysratkaisuissa.