• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Sähkö

E-lasku helpottaa arkea

  • Teksti: Kati Särkelä
  • Kuvat:
  • 2016-12-19
Valitse luotettava ja nopea e-lasku. Laskut on kätevää kuittailla hyväksytyksi suoraan verkkopankissa, eivätkä paperit pyöri pitkin kotia.

”Kun lasku tulee nettipankkiin, se tulee maksettua heti eikä unohdu mihinkään kalenterin väliin tai häviä”, Taina Konttinen sanoo.

Taina Konttinen maksaa laskunsa e-laskuina. Myös Helenin lasku on ilmestynyt suoraan Konttisen verkkopankkiin jo vuosia. Hän on suositellut kätevää e-laskua ystävilleenkin.

”Maksaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin paperilaskun kanssa pelaaminen. Pitkiä numerosarjoja ei tarvitse näpytellä, tili- ja viitenumerot ovat valmiina, ja minun tarvitsee vain vahvistaa maksu”, Konttinen kehuu.

”Yleensä maksan e-laskut tietokoneella, mutta käytän toisinaan myös kännykkää tai tablettia. E-laskujen käsittely on yhtä helppoa niidenkin kautta.”

Oikea valinta ympäristön kannalta

E-laskut eivät pyöri pöytälaatikoissa, eivätkä täytä mappeja kirjahyllyssä. Myös vanhempien laskujen tarkastelu on helppoa. Maksetut laskut säilyvät verkkopankin arkistossa 1–2 vuotta, pankista riippuen pidempäänkin.

E-lasku helpottaa Taina Konttisen arkea, mutta on hänelle myös tärkeä valinta ympäristön kannalta.

”On iso plussa, että käyttämällä e-laskuja vähennän osaltani turhaa paperin kulutusta. Olen tilannut kaikki mahdolliset laskut e-laskuina, paperisia tipahtaa postiluukusta enää hyvin harvoin.”

Näin vaihdat e-laskuun

Voit tehdä e-laskutilauksen omassa verkkopankissasi. Helpoiten sen tapahtuu, kun paperilaskua maksaessasi vastaat verkkopankin kysymykseen: ”Haluatko tämän laskun ensi kerralla e-laskuna?” Vahvistukseen tarvitset viitenumeron sähkölaskustasi.

Jos tilaat e-laskun muulloin kuin sähkölaskua maksaessasi, valitse laskuttajaluettelosta Helen Oy Sähkölasku ja anna tunnistetiedoksi laskun viitenumero pyydettyyn kenttään.

Kysy lisää!

Kiinnostuitko kaukojäähdytyksestä? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Energiansäästöä lapsiperheessä

Energia-asiantuntija vieraili Lähiömutsi-bloggaaja Hanne Valtarin nelihenkisen perheen kotona. Kodin suurimmat sähkösyöpöt löytyivät kylpyhuoneesta.

Omakotitalon sähkön­kulutuksessa voi säästää

Omassa talossa sähkönkulutuksesta saa leikattua jopa viidenneksen järkevillä valinnoilla. Helsinkiläiset Miettiset tietävät, että valot kannattaa sammuttaa, mutta lämmitys on kuitenkin suurin menoerä.

Viihde-elektroniikka syö sähköä

StarCraft 2 -pelaaja Niina Kahelan tietokone on päällä aina, kun hän on kotona. Sähköä säästyy pitämällä turhat valot pois päältä.