• Sähkökatko Hermannin, Sörnäisten ja Vallilan alueella on päättynyt Lue lisää
Sähkö

Meillä imuroi robotti!

  • Teksti: Helen
  • Kuvat:
  • 2019-05-25

Robotti-imuri on monen kodin uusi lemmikki. Katso videolta kolme hauskaa tapaa tuunata robotti-imuri!

Korvaako robotti-imuri ihmisen?

Ei se korvaa, vaikka robotti-imurit ovat kehittyneet paljon viime aikoina. Ne eivät silti pysty imuroimaan esimerkiksi huonekaluja ja petivaatteita. Parhaiten robotti toimii väljässä asunnossa. Tarkkaan siivoamiseen tarvitaan kuitenkin vielä ihmisen ja pölynimurin yhdistelmää.

Miten paljon pölyä imuriin mahtuu?

Pölysäiliö ei ole kovin iso, keskimäärin suunnilleen puoli litraa. Se kannattaa tyhjentää käytön jälkeen, mutta viimeistään kun säiliön merkkivalo syttyy. Suodatin pitää puhdistaa tai vaihtaa käyttöohjeen mukaisesti: esimerkiksi puhdistus viiden käyttökerran jälkeen ja vaihto puolen vuoden välein. 

”Lemmikkieläin voi olla aluksi hämmentynyt robotti-imurista, mutta tottuu siihen nopeasti ja siirtyy tyynen rauhallisesti pois sen tieltä. En kuitenkaan jättäisi niitä huusholliin kahden kesken.”

Pitääkö matot ja mööpelit raivata alta pois?

Robotti-imuri ei selviä tuolinjalkaviidakossa, joka on ruokapöydän alla – kyllä tuolit pitää nostaa pois, ennen kuin se siellä voi liikkua. Jos matossa on pitkiä hapsuja, vaarana on, että ne kietoutuvat robotin teloihin. Ohuita, tiiviitä mattoja pitkin robotti pystyy kulkemaan.

Avainsanat

Sähkö

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sähkölämmityksen kulut kuriin automaatiolla

Jyväskyläläinen Torstenssonin perhe halusi parantaa asumismukavuuttaan ja hankki sähkölämmitystä ohjaavan automaatio-järjestelmän. Miellyttävän sisälämpötilan lisäksi perheen lämmityskustannukset kevenivät noin 30 prosentilla.

Ei saunaa parempaa

Suomi on miljoonien saunojen maa. Yleisten ja yhteissaunojen suosio on taas nousussa. Taloyhtiöissäkään saunoja ei enää sijoiteta kellaritiloihin, vaan paraatipaikoille ylimpiin kerroksiin.

Älykäs sähköverkko Kala­satamassa

Kalasataman asuinalueesta halutaan luoda älykkään kaupunkiasumisen mallialue.