Sähkö

Tarkista nämä asiat, kun valitset terassilämmitintä

  • Teksti: Jouko Vuorela
  • Kuvat:
  • 2020-02-18

Sopiiko terassillesi parhaiten infrapuna-, kaasu- vai kvartsilämmitin?

Kumpi on parempi, sähkö- vai kaasulämmitin?

Parvekkeelle tai pienelle terassille sopii esimerkiksi 1 000 W:n sähköllä toimiva infrapunalämmitin. Isolle terassille kannattaa valita esimerkiksi 9 000 W:n kaasulämmitin. Suurempiin tiloihin sopivat myös sähköllä toimivat kvartsilämmittimet.

Kuinka paljon hyvä lämmitin maksaa?

Se riippuu tietysti siitä, miten isoa tilaa pitää lämmittää. Lämmittimien hinnat vaihtelevat noin 60 eurosta yli 2 000 euroon, mutta 200–400 eurolla saa jo melko tehokkaan ja laadukkaan parveke- tai terassilämmittimen. Lämmittimien teho vaihtelee 300 W:n ja jopa 19 500 W:n välillä, ja suuritehoiset lämmittimet maksavat enemmän kuin pienitehoiset.

Mitä lämmittimen käyttäminen maksaa?

Jos käytät 1 000 W:n infrapunalämmitintä kuukauden ajan 3 tuntia päivässä, kasvaa sähkölaskusi noin 13 € kuukaudessa. Jos lämmitin sattuisi jäämään päälle koko kuukaudeksi, on kustannus 100 €. Käytä siksi varmuuden vuoksi virran katkaisuun ajastinta. Tehokkaan kaasulämmittimen käyttäminen maksaa enemmän kuin infrapunalämmittimen.

”Jos infrapunalämmittimen liitäntäteho on yli 2 300 W, tarvitaan 16 A:n sulake. Tarkista, että terassilla tai parvekkeella on pistorasia, ja huomioi suojaetäisyys. Kaasulämmitintä käytettäessä pitää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta.”

Avainsanat

Sähkölaitteet

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Otetaan selvää kuulokkeista

Esittelyssä työkuulokkeet, urheilukuulokkeet, viihdekuulokkeet ja arkikuulokkeet.

Mikä on keittiön uusi suosikkilaite ilmafriteerauskeitin?

Ilmafriteerauskeittimellä ruoka ruskistuu lähes ilman öljyä.

Hei, täällä putsaan minä!

Sähköhammasharja antaa kyytiä suun kutsumattomille vieraille.