• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Sähkö

Tarkista nämä asiat, kun valitset terassilämmitintä

  • Teksti: Jouko Vuorela
  • Kuvat:
  • 2020-02-18

Sopiiko terassillesi parhaiten infrapuna-, kaasu- vai kvartsilämmitin?

Kumpi on parempi, sähkö- vai kaasulämmitin?

Parvekkeelle tai pienelle terassille sopii esimerkiksi 1 000 W:n sähköllä toimiva infrapunalämmitin. Isolle terassille kannattaa valita esimerkiksi 9 000 W:n kaasulämmitin. Suurempiin tiloihin sopivat myös sähköllä toimivat kvartsilämmittimet.

Kuinka paljon hyvä lämmitin maksaa?

Se riippuu tietysti siitä, miten isoa tilaa pitää lämmittää. Lämmittimien hinnat vaihtelevat noin 60 eurosta yli 2 000 euroon, mutta 200–400 eurolla saa jo melko tehokkaan ja laadukkaan parveke- tai terassilämmittimen. Lämmittimien teho vaihtelee 300 W:n ja jopa 19 500 W:n välillä, ja suuritehoiset lämmittimet maksavat enemmän kuin pienitehoiset.

Mitä lämmittimen käyttäminen maksaa?

Jos käytät 1 000 W:n infrapunalämmitintä kuukauden ajan 3 tuntia päivässä, kasvaa sähkölaskusi noin 13 € kuukaudessa. Jos lämmitin sattuisi jäämään päälle koko kuukaudeksi, on kustannus 100 €. Käytä siksi varmuuden vuoksi virran katkaisuun ajastinta. Tehokkaan kaasulämmittimen käyttäminen maksaa enemmän kuin infrapunalämmittimen.

”Jos infrapunalämmittimen liitäntäteho on yli 2 300 W, tarvitaan 16 A:n sulake. Tarkista, että terassilla tai parvekkeella on pistorasia, ja huomioi suojaetäisyys. Kaasulämmitintä käytettäessä pitää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta.”

Avainsanat

Sähkölaitteet

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Otetaan selvää kuulokkeista

Esittelyssä työkuulokkeet, urheilukuulokkeet, viihdekuulokkeet ja arkikuulokkeet.

Ikkunapesuri – tiedätkö mihin kaikkeen sitä voi käyttää?

Ikkunapesuri puhdistaa lasit jopa kolme kertaa perinteisiä keinoja nopeammin.

Mikä on keittiön uusi suosikkilaite ilmafriteerauskeitin?

Ilmafriteerauskeittimellä ruoka ruskistuu lähes ilman öljyä.