Vinkit ja reseptit

Ålandspannkaka

  • Teksti: Astrid Maarianhaminasta
  • Kuvat: Petra Antila
  • 13.02.2018

Perinteinen ahvenanmaalainen pannukakku sisältää mannaryynejä.

  • 1 l mjölk
  • 1,5 dl mannagryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 50 g smör eller margarin

Så här gör du

Mjölk och mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något. Äggen vispas med sockret och blandas i gröten. Mjölet, saltet och kardemumman tillsätts. Smörj en ugnsform eller rund stekpanna och häll i smeten. Klicka på smöret. Grädda i 200°C ca 40–60 minuter. Pannkakan ska bli gyllenbrun och stadig.

Servera sviskonkräm och vispad grädde till.

Lataa reseptin tulostettava pdf-versio!

Uusi sähkösopimus

Uusi ja parempi sähkösopimus?