Vinkit ja reseptit

Kaenuulainen kalakeitto

  • Teksti: Satu Kajaanista
  • Kuvat: Petra Antila
  • 13.02.2018

Valmista kalakeitto kainuulaisen reseptin mukaan.

  • 600 g lohta
  • 1,5 sipulie
  • 3 rkl voeta
  • 3–4 rkl ruisjaohoja
  • 1,5 l kalalientä
  • 10–12 pottuo
  • 8 maostepippuria
  • 0,5 dl tillisilppuo

Silippuo sipulit ja paesta voessa. Heitä sekkaan ruisjaohot ja anna kiehuo kotvanen, sekottele koko ajan.

Lissää kalaliemi (kalaliemen voipi korvata veillä ja kalaliemikuutijoilla). Anna kiehua tunnin verran lepposalla lämmöllä.

Lissää kuoritut ja palotellut potut ja maustepippurit.

Kuhan potut on melekeen kypsiä, lissää kuutioitu lohi ja anna kiehahtaa.

Lissää lopuksi vielä siliputtu tilli. Pane soppa tarjolle ja tarjoa kyytipoijaksi voesullaa ja sipulie. Syyä lipsuttele näläkääsi.

Lataa reseptistä tulostettava pdf-versio!

Sähkösopimus Heleniltä

Helen toimittaa sähköä kaikkialle Suomeen!