Vinkit ja reseptit

Lapskoussi – merimiesruoka

  • Teksti: Maria Raumalta
  • Kuvat: Petra Antila
  • 13.02.2018

Näin valmistat perinteisen raumalaisen merimiesruoan.

  • 500–700 g luullist nauta
  • 300–400 g luullist possu
  • (n. 300 g luullist lammast)
  • 2 laakerlehde
  • 10 maustepippuri
  • 10 valkopippuri
  • 2 iso sipuli
  • 2 porkkana
  • reilu pala lanttu
  • n. 1 k peruni
  • voit ja suala

Lait liha kattla ja kaada vet pääl niim bal, et liha peittyvä. Lissä kryydi; laakerlehde ja pippuri sideharsopussis. Pilko ja lissä kröönsaaki; sipuli, 2 porkkana ja pala lantust. Keit niit matalal lämmöl ainaki neli tuntti. Lait siivilä läpi, tallet liämi ja heitä pois kröönsaaki. Revi liha piäniks säikkeiks.

Lait liäme kiahuma lopu kröönsaaki, peruna viimätteks ja keit pehmiäks. Survo kypsä kröönsaaki ja kaad sekka revity lihan gans. Maust sualal ja lissä oikke reilu pala voit. Ny snää voi syärä sen, mut jos snää haluas oikke syvä makku, haudut stää viäl matalas lämmös pari tuntti. Trahteera maustukurku ja etikpunajuurte gans. Pist annokse keskel viäl kuapp ja kaad siihe voisula.

Lataa reseptistä tulostettava versio!

Uusi sähkösopimus

Uusi ja parempi sähkösopimus?