Vinkit ja reseptit

Tönkkösuolatut sienet

  • Teksti: Eira Kuopiosta
  • Kuvat: Petra Antila
  • 13.02.2018

Takuuvarma suolasieniresepti suoraan Pohjois-Savosta.

  • Noen kilon verran sienilöetä – parraat tulloop rouskuista
  • Puol ämpärillistä vettä – viitisen litroo siis
  • Desistä kahteen desiin merisuoloo – mitä karkeempoo sen parempoo

Tälläviisiin:

  1. Sienet pittää keittee. Viis minnuuttia riittää. Huljaata hyvin kylymällä veellä jäläkikätteen sihvilässä. Nutista ves poes ja jiähytä.
  2. Latele vuoronperrään sieniä ja suoloo puhtaaseen laspurkkiin tae muovastiaan. Paa piälimmäiseks vielä kerros suoloo. Peitä koko kommeus muovikelemulla ja laita punnus piälle, jotta sienet pyssyyp uppeluksissaan.
  3. Säilytä jiäkuapissa ja vilikase sillon tällön notta pysyvättii siellä uppeluksissa. Jos meinoovat pilikistellä ni lissee tarpeen mukkaan keitettyä, jiähytettyä suolavettä (1 desi suoloo, 1 desi vettä).
  4. Kannattaapi liotella nulujakkeet ennen ku syöpi, voevat muute olla liia äkäsiä.

Lataa reseptin tulostettava pdf-versio!

Uusi sähkösopimus

Uusi ja parempi sähkösopimus?