Vinkit
Ålandspannkaka
- Teksti: Astrid Maarianhaminasta
- Kuvat: Petra Antila
- 13.02.2018
Perinteinen ahvenanmaalainen pannukakku sisältää mannaryynejä.
- 1 l mjölk
- 1,5 dl mannagryn
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 dl socker
- tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- 50 g smör eller margarin
Så här gör du
Mjölk och mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något. Äggen vispas med sockret och blandas i gröten. Mjölet, saltet och kardemumman tillsätts. Smörj en ugnsform eller rund stekpanna och häll i smeten. Klicka på smöret. Grädda i 200°C ca 40–60 minuter. Pannkakan ska bli gyllenbrun och stadig.
Servera sviskonkräm och vispad grädde till.
Lataa reseptin tulostettava pdf-versio!

Sähkösopimus Heleniltä
Helen toimittaa sähköä kaikkialle Suomeen!