-
Asiakaspalvelumme on suljettu torstaina 7.7.2022. Pahoittelemme häiriötä! Kiireelliset asiat voit hoitaa verkkosivuillamme tai puhelimitse 09 6178020 (24/7) Lue lisää
Vinkit
Tönkkösuolatut sienet
- Teksti: Eira Kuopiosta
- Kuvat: Petra Antila
- 2018-02-13
Takuuvarma suolasieniresepti suoraan Pohjois-Savosta.
- Noen kilon verran sienilöetä – parraat tulloop rouskuista
- Puol ämpärillistä vettä – viitisen litroo siis
- Desistä kahteen desiin merisuoloo – mitä karkeempoo sen parempoo
Tälläviisiin:
- Sienet pittää keittee. Viis minnuuttia riittää. Huljaata hyvin kylymällä veellä jäläkikätteen sihvilässä. Nutista ves poes ja jiähytä.
- Latele vuoronperrään sieniä ja suoloo puhtaaseen laspurkkiin tae muovastiaan. Paa piälimmäiseks vielä kerros suoloo. Peitä koko kommeus muovikelemulla ja laita punnus piälle, jotta sienet pyssyyp uppeluksissaan.
- Säilytä jiäkuapissa ja vilikase sillon tällön notta pysyvättii siellä uppeluksissa. Jos meinoovat pilikistellä ni lissee tarpeen mukkaan keitettyä, jiähytettyä suolavettä (1 desi suoloo, 1 desi vettä).
- Kannattaapi liotella nulujakkeet ennen ku syöpi, voevat muute olla liia äkäsiä.
Lataa reseptin tulostettava pdf-versio!

Sähkösopimus Heleniltä
Helen toimittaa sähköä kaikkialle Suomeen!