Menu

Kotien asiakaspalvelu

Laskutus

Suurimmalla osalla sähköasiakkaistamme on jo etäluettavat mittarit. Siten he ovat lukemalaskun piirissä. Kaukolämmön laskutus taas perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun.

Sähkön laskutus

Mittaamme kulutuksesi etäluettavalla sähkömittarilla tunneittain. Näet koko laskutusjakson kulutuksen laskussa ja laskuerittelyssä. Laskujen suuruus vaihtelee toteutuneen sähkönkäytön mukaan.

Etäluettavat käyttöpaikat ovat lukemalaskutuksessa. Maksat tällöin sähkönkäytöstä vain kulutuksesi mukaan. Jos käyttöpaikkasi on Helsingin ulkopuolella, eikä se ole vielä etäluennassa, voit ilmoittautua lukemalaskutukseen ja ilmoittaa mittarilukemat kuukausittain verkkoyhtiöllesi itse. Ilmoita lukemalaskutukseen siirtymisestä myös asiakaspalveluumme.

KaukolämpölaskutKaukolämmön laskutus

Laskutamme kaukolämpöasiakkaitamme kuukausittain. Laskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun.

Vesivirtamaksu määräytyy sopimusvesivirran mukaan, johon vaikuttavat kiinteistön lämmitystehontarve sekä lämmönjakotapa. Kaukolämpölasku sisältää aina kuluvan kuukauden vesivirtamaksun ja edellisen kuukauden energiamaksut todelliseen mittaukseen perustuen. Jokaisesta lämpölaskustasi näet, kuinka paljon edellisen kuukauden aikana lämpöä on käytetty.

Energiamaksun suuruus määräytyy polttoaineiden hintojen sekä tukkuhintaindeksin mukaan, ja sen suuruus tarkistetaan kuukausittain. Kesäaikana energiamaksu on noin puolet pienempi kuin talvella. Kaukolämpöenergian hintakaudet ovat 1.1.-29.2. talvikausi, 1.3.-30.4. kevätkausi, 1.5.-31.10. kesäkausi ja 1.11.-31.12. syyskausi. Energian hinnan voit tarkistaa voimassa olevasta hinnastosta.

kysyttävää kaukolämpölaskusta

Kaukolämmön laskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun. Katso lisätietoa laskutuksesta.

Tutustu hintoihin ja esimerkkilaskelmiin. Mikäli olet jo liittynyt, voit tarkastella käyttökustannuksiasi Sävel Plus -palvelussa.

Kaukolämpöenergiaa kuluu tilojen lämmitykseen, lämpimän käyttöveden lämmitykseen sekä ilmanvaihtoon. Osa lämpöenergiasta siirtyy esimerkiksi ikkunoiden ja ovien kautta lämpöhäviöiksi.

Oman kotisi lämmönkulutusta voit seurata Sävel Plus -palvelussamme, jonne pääset kirjautumaan kaukolämpölaskustasi löytyvillä mittari- ja kulutuspistenumeroilla.