Hanki aurinkopaneelit omakotitaloon Turkuun

Omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö säästää sekä ympäristöä että rahaa. Toimitamme juuri sinun tarpeisiisi optimoidun aurinkopaneelipaketin avaimet käteen -toimituksena. Pyydä tarjous aurinkovoimalaratkaisuistamme asuitpa missä päin Turkua tahansa. 

Ota yhteyttä

Valittavanasi on kaksi aurinkovoimalaratkaisua

Hehku

Luotettava ja laadukas valinta, jolla tuotat itse uusiutuvaa sähköä ekologisesti ja tehokkaasti. Hehku-aurinkovoimala koostuu perinteisistä harmaamustista p-mono PERC-aurinkopaneeleista.

Hohde

Kehittynyttä teknologiaa sisältävä, kokomustista N-tyypin HJT-aurinkopaneeleista koostuva aurinkovoimala. Hohde-aurinkovoimala tarjoaa erinomaisen tehontuottotakuun, hyötysuhteen ja tehon erityisesti korkeissa lämpötiloissa.

Tilaa ilmainen kartoitus Helenin paikalliselta asiantuntijalta

Olen Helenin oma, paikallinen aurinkoenergia-asiantuntija ja teen ilmaisia kartoituksia Varsinais-Suomessa

Me Helenillä olemme apunasi aina kartoituksesta käyttöönottoon saakka ja varmistamme, että aurinkopaneelien ja muun kaluston asennus hoituu mutkattomasti. Annamme myös opastuksen järjestelmän käyttöön ja tuen koko järjestelmän elinkaaren ajaksi.

Ota minuun yhteyttä!

Voit ottaa yhteyttä minuun soittamalla, laittamalla sähköpostia tai täyttämällä oheisen yhteydenottolomakkeen. Palaan sinulle mitä pikimmiten!

Ville Myllykylä
Helen Oy
040 583 3488
ville.myllykyla@helen.fi

Ota yhteyttä

Kolme syytä hankkia aurinkopaneelit Heleniltä

Miksi-aurinkopaneelit-Helenilta-luotettava-asennus-500x500px.pngAurinkopaneelit yhdeltä luotettavalta toimittajalta

Saat kaiken aurinkoenergian tuottamiseen ja omavaraisuutesi kasvattamiseen tarvittavan yhdeltä, luotettavalta toimijalta nyt ja tulevaisuudessa avaimet käteen -toimituksena. Aurinkosähköjärjestelmät ovat hyvin huoltovapaita ja me olemme aina läsnä kaikissa järjestelmääsi liittyvissä kysymyksissä.

Miksi-aurinkopaneelit-Helenilta-optimoitu-mitoitus-500x500p.pngMitoitamme aurinkopaneelit jokaiselle katolle tarpeiden mukaisesti

Tarjoamamme järjestelmät ovat Suomen olosuhteisiin valikoituja, ja eri kattotyypeille on omat kiinnitysjärjestelmänsä. Räätälöimme aurinkopaneelipaketit aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja varmistamme, että aurinkopaneelisi alkavat tuottamaan sähköä odotetusti. Voit saada aurinkopaneelien asennuksesta kotitalousvähennyksen. 

Miksi-aurinkopaneelit-Helenilta-Oma-Helen-500x500px.pngOma Helenillä kaikki hyöty irti aurinkopaneeleista

Oma Helen -sovellus pitää sinut ajan tasalla kaikissa energia-asioissasi. Se tuo yhteen näkymään kaiken tarvitsemasi tiedon kotisi sähkön kulutuksesta ja aurinkopaneeliesi tuotannosta. Sen avulla voit esimerkiksi kohdentaa kulutusta juuri niihin ajankohtiin, kun aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä.

Palvelu on saatavilla alueellasi!

Kerro vielä muutama lisätieto:

Valitettavasti palvelu ei ole saatavilla alueellasi

Toimitamme ja asennamme aurinkopaneeleita suurimpaan osaan Suomea.

Emme toistaiseksi toimita aurinkopaneeleita Pohjois-Pohjanmaalle, Lappiin tai pohjois-Kainuuseen.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Helenillä löydät täältä.

Yhteystiedot

Aurinkojärjestelmiin liittyvä yleinen asiakaspalvelu
aurinkoenergia@helen.fi
09 617 8065 (arkisin 8–16)

Usein kysyttyä aurinkopaneeleista

Aurinkolaskuri

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Aurinkolaskurin tulos perustuu Sun Energian kokoamaan dataan ja mallinnukseen rakennuksen katon aurinkosähköpotentiaalista, jossa on huomioitu katon suuntaukset, kallistuskulmat, rakenteet ja kaikki varjostustekijät sekä paikalliset säätiedot.

Laskuriin syötetyn osoitteen rakennus ei välttämättä sovellu aurinkopaneeleille, koska kattoon osuu voimakas varjostus. Laskuri voi näyttää nollaa myös silloin, jos rakennusta ei löydy aineistosta.

Varsinkin uudet rakennukset voivat puuttua kartta-aineistosta tai sitten data-aineistossa voi olla virhe. Joissain tapauksissa aurinkosähkön potentiaalia ei ole pystytty laskemaan kartta-aineiston epätarkkuuksien vuoksi.

Oman katon soveltuvuuden aurinkopaneeleille voi myös arvioida karkeasti tarkastamalla, miten aurinko paistaa rakennuksen etelänpuoleiselle katolle.

Aurinkopaneelien valinta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.
  1. 3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.
  2. Laadukkaat osat takaavat huolettoman käytön. Halvat osat tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan sinulle enemmän. Laadukkaiden valmistajien palvelu on taattua ja nopeaa myös takuutapauksissa.
  3. Paneelit kannattaa hankkia luotettavalta yritykseltä, jonka toiminta jatkuu varmuudella aurinkosähköjärjestelmäsi koko elinkaaren ajan. Hyvä myyjä vastaa käytön aikaisiin kysymyksiisi, hoitaa tarvittaessa takuuasiasi sekä mahdollistaa järjestelmäsi laajentamisen ja uusien tuotteiden liittämisen järjestelmääsi.

Lue täältä, kuinka voit vertailla aurinkopaneelitarjouksia. 

Etelä-Suomessa aurinkosähköjärjestelmän vuosituotto 1100 Wp:n järjestelmällä 30-45 asteen kulmassa on vuodessa noin 900 kWh. Suomen eteläosien kokonaisvuosituotanto on samaa suurusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Katso oma tuottopotentiaalisi laskurillamme

Vuotuinen aurinkosäteilyn määrä (klikkaa kuva auki)

Wp tarkoittaa järjestelmän huipputehoa watteina ja kWp kilowatteina.

Aurinkosähkökatselmuksessa mitoitamme järjestelmän tarpeesi mukaan. Paras hyöty aurinkosähköjärjestelmästä saadaan, kun kaikki tuotettava energia voidaan käyttää kotona itse.  Sen vuoksi mitoitus tehdään kodin kesäpäivän kulutuksen perusteella.

3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. Lisäksi kodin sähkökulutus voi tulevaisuudessa kasvaa ilmalämpöpumppujen ja sähköauton latauspisteiden myötä. Näin 1-vaiheinen järjestelmä, eli sähköä vain kodin yhteen vaiheeseen syöttävä, ei ole tulevaisuus huomioiden kustannustehokas vaihtoehto.

Aurinkopaneelien mukana tulee invertteri eli laite, joka muuttaa aurinkosähkön tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi, jotta sitä voidaan käyttää kotona ja syöttää sähköverkkoon.

HJT tulee englanninkielisistä sanoista Heterojunction Technology. HJT-tekniikan aurinkopaneeleissa piikennoa ympäröi amorfisesta piistä koostuva kerros. HJT on uuden sukupolven tekniikkaa, ja se on alkanut yleistymään vuonna 2023. Tekniikan ansiosta aurinkopaneelissa on parempi suorituskykytakuu, hyötysuhde ja lämmönsietokyky.

Helenin valitsemat toimittajat

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kaikki toimittajamme kuuluvat markkinoiden parhaiden toimittajien listaan. Listatut toimittajat ovat tutkitusti niin laadultaan, palvelultaan kuin vastuullisuudeltaankin markkinoiden huippuja.

Helen on valinnut invertterintoimittajiksi Froniuksen ja Sungrown, jotka molemmat valittiin kansainvälisessä vertailussa vuoden 2023 viiden parhaan invertterivalmistajan joukkoon. Tarjolla olevat invertterit vaihtelevat saatavuuden mukaan.

Invertterin korkea laatu on hyvin tärkeää aurinkosähköjärjestelmän toiminnalle, sillä invertteri on merkittävässä osassa aurinkosähköjärjestelmässä muuttamassa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön kodin pistorasiasta tulevaksi vaihtosähköksi.

Valikoimassamme olevien aurinkopaneelien takuuaika on 12–15 vuotta, invertterien takuuajat vaihtelevat 5 ja 10 vuoden välillä. Lisäksi paneeleilla on tehontuottotakuu, joka vaihtelee riippuen paneelissa käytetystä tekniikasta. Kiinnitysjärjestelmällä takuu on 30 vuotta ja asennustakuu 5 vuotta.

Tehontuottotakuu, jota kutsutaan myös suorituskykytakuuksi, kertoo, kuinka monta prosenttia aurinkopaneelien nimellistehosta on jäljellä tietyn ajan jälkeen.

Kaikilla Helenin tarjoamilla paneeleilla suorituskykytakuu on 93 % 10 vuoden ajan ja 84 % 25 vuoden ajan. Takuulla varmistetaan, että paneelit tuottavat ensimmäisten 10 vuoden ajan sähköä teholla, joka on vähintään 93 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta, ja 25 vuoden ajan teholla, joka on vähintään 84 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta.

HJT-tekniikan paneeleilla suorituskykytakuu saadaan vieläkin korkeammaksi; 95,75 % 10 vuoden ajan ja 92 % 25 vuoden ajan.

Kaikki toimittajamme kuuluvat markkinoiden parhaiden toimittajien listaan. Listatut toimittajat ovat tutkitusti niin laadultaan, palvelultaan kuin vastuullisuudeltaankin markkinoiden huippuja. Lisäksi Helen vaatii toimittajilta erilliset vastuullisuusraportit ja todistukset aiheesta.

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voit vähentää aurinkosähköpakettisi asennustyön osuuden verotuksessa. Kotitalousvähennystä voi saada 2250 euroon saakka vuonna 2023. Laskussamme on sinulle valmiiksi eriteltynä kotitalousvähennyskelpoinen osuus. Aurinkosähköjärjestelmän kokonaishinnasta saat vähentää verotuksessa 40 prosenttia asennustyön osuudesta, omavastuuosuuden ollessa sata euroa. Lisätietoja www.vero.fi

Yleensä erillistä toimenpidelupaa ei tarvita, kun paneelit asennetaan katon lappeen suuntaisesti, eikä kyseessä ole suojeltu rakennus. Eri kuntien toimintamallit eivät ole vielä yhtenäistyneet, joten tarkista asia oman kuntasi rakennusvalvonnasta ja rakennusjärjestyksestä ennen aurinkosähköjärjestelmän tilaamista. Esimerkiksi Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat lupavapaita, kun rakennus ei ole suojelu-, museo- tai kaupunkikuvallisesti merkittävä kohde ja asennus on katon lappeen suuntainen. Vastaavasti monissa muissa kunnissa tarvitaan toimenpidelupa, jonka saa leimattua rakennusvalvonnassa.

Helen auttaa asiakasta rakennus- ja toimepidelupa-asioissa. Viime kädessä vastuu lupa-asioiden hoitamisesta on kuitenkin asiakkaalla.

Helen täyttää asiakkaan puolesta sähköverkkoyhtiölle toimitettavan verkkoonkytkentälupahakemuksen.

Oman aurinkovoimalan tuotto ja käyttö

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voit selvittää Helenin aurinkolaskurilla, kuinka paljon kattosi tuottaisi aurinkoenergiaa. Laskurissa on otettu huomioon mahdolliset kattoa varjostavat tekijät, kuten rakennukset ja puut. Tarkan arvion sopivasta aurinkopaneeliratkaisusta saat tilaamalla katselmuksen.

Toimiakseen aurinkopaneeli ei tarvitse suoraa auringonpaistetta, sillä se kehittää sähköä myös pilvisenä päivänä. Yöllä aurinkoenergiaa ei synny, ja silloin tarvittava sähkö otetaan sähköverkosta. Parhaimman hyödyn ja säästön saa, kun sähköä kuluttaa silloin, kun aurinkopaneelit sitä tuottavat.

Aurinkosähköpaneelit kannattaa aina sijoittaa siten, etteivät paneelit jää varjoon. Varjostavat puut ja rakenteet heikentävät järjestelmän tuottoa. On kannattavampaa rakentaa mieluummin pienempi aurinkosähköjärjestelmä kuin osittain varjoon jäävä nimellisteholtaan suurempi järjestelmä.

Aurinkosähköpaneelit ovat käytännössä huoltovapaita, eikä niitä tarvitse erityisemmin puhdistaa. Siitepöly peseytyy sateen mukana pois.

Jos et käytä kaikkea tuottamaasi aurinkosähköä, voit varastoida sen Heleniltä saatavaan fyysiseen sähkövarastoon. Vaihtoehtoisesti voit myös myydä ylituotantosi meille pörssihintaan - emme veloita myynnistä lainkaan perusmaksua, ja välitysmaksu on vain 0,3 snt/kWh. Lue lisää aurinkosähkön myynnistä tai ota rohkeasti yhteyttä niin katsomme sinun käyttöösi soveltuvimman ratkaisun.

Aurinkopaneelien liittäminen sähköverkkoon

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helenin toimittamat aurinkosähköjärjestelmät eivät sovi mökille, jota ei ole liitetty sähköverkkoon. Asennuskohteessa tarvitaan sähköliittymä, sillä tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmät sekä sähkövarastot ovat verkkoonkytkettäviä.

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä ei sovi varavoimaksi, sillä sähköverkon vikatilanteessa korjaajien turvallisuuden takaamiseksi aurinkosähköjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Voit varmistaa sähkönsaannin sähkökatkojen aikana sähkövaraston avulla.