Virtuaaliakulla varastoit aurinkoa myös pilvisen päivän varalle

Helenin Virtuaaliakun avulla voit varastoida omaa aurinkosähköäsi myöhempää käyttöä varten.

Virtuaaliakut kaikkialle Suomeen alkaen 69 €/vuosi.

Tilaa tästä

Oma aurinkosähkö omaan käyttöön

Hyödynnä itse kaikki tuottamasi aurinkosähkö vaikka vuoden ympäri. Virtuaaliakun avulla kaikki aurinkosähkö, mitä et kuluta suoraan, hyvitetään sinulle myöhemmin. Näin voit hyödyntää itse tuottamaasi aurinkosähköä vaikka syksyn pimeinä kuukausina.

Helppoa ja vaivatonta

Hoidamme kaiken aurinkosähkön varastoinnista hyvitykseen asti automaattisesti. Halutessasi voit tarkkailla omaa aurinkosähkön tuotantoasi online-palvelussamme.

Valitse juuri sinulle sopiva Virtuaaliakku

Virtuaaliakku on saatavilla eri kokoisina erilaisiin tarpeisiin. Autamme oman Virtuaaliakku-pakettisi valinnassa.

Miten Virtuaaliakku toimii?

Toisinaan aurinkopaneelisi saattavat tuottaa sähköä enemmän kuin itse tarvitset.

Virtuaaliakkupalvelu varastoi itse tuotetun hyödyntämättä jääneen energian ja vapauttaa sen käyttöösi, kun sitä tarvitset.

Näet varastoidun energian ja sen tuomat säästöt sähkölaskultasi sekä kirjautumalla Virtuaaliakku-palveluun.

Virtuaaliakku toimii kuin oma tili, jonne varastoidun aurinkosähkösi arvo on 13 c/kWh. Kun käytät aurinkosähköä Virtuaaliakusta, vähennämme sähkölaskultasi 13 senttiä jokaiselta Virtuaaliakulta käyttöönotetulta kilowattitunnilta.

 

Valitse Virtuaaliakkupaketti oman tarpeesi mukaisesti

Määritä aurinkopaneeliesi vuotuinen ylituotannon määrä, jotta voimme suositella talouteesi parhaiten sopivaa pakettia. Jos et tiedä ylituotannon määrää, kerro sen sijaan aurinkopaneelien määrä.

Näytä hinnat ja suositus

Virtuaaliakkua varten tarvitset

  1. Oman aurinkopaneelijärjestelmän
  2. Sähkösopimuksen Helenin kanssa

Sähkösopimuksen voit solmia Virtuaaliakun tilauksen yhteydessä

 

Oletko hankkimassa aurinkopaneeleja?
Saat Virtuaaliakun ilmaiseksi.

Helenin aurinkosähköjärjestelmät ovat tunnettuja laadustaan, luotettavuudestaan ja kestävyydestään. Helenin asiantuntijat suunnittelevat juuri sinulle sopivan ratkaisun, minkä lisäksi palvelemme sinua koko järjestelmän elinkaaren ajan.

Hankkimalla aurinkopaneelit Heleniltä varmistat, että saat maksimaalisen suorituskyvyn aurinkosähköjärjestelmällesi sekä 100 % hyödyn omasta tuotannostasi. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous täällä.

Usein kysyttyä virtuaaliakusta

 Palvelumme Virtuaaliakku tarkoittaa omien aurinkopaneelien tuotannosta käyttämättä jääneen osuuden eli ylituotannon varastointia ilman tarvetta investoida fyysiseen sähkövarastoon. Virtuaaliakku turvaa, että se osuus tuotannosta, mitä et käytä suoraan, hyvitetään sinulle myöhemmin kun sitä tarvitset. Niin sateisina päivinä, syksyn pimeinä kuukausina tai jopa talvella, on nyt oman aurinkosähkön hyödyntäminen todellista totta.

Virtuaaliakun käyttöä pääset seuraamaan Helenin Oma Tuotanto -näkymästä, josta on yhdellä silmäyksellä nähtävissä tiedot kodin sähkön kulutuksesta, virtuaaliakun käytöstä kuin jopa omien paneelin tuotannostakin.

Usein aurinkopaneelien tuotanto ei kulje samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa, ja keskimäärin 30 % aurinkopaneeleiden vuosituotannosta ohjautuu ylijäämätuotantona sähköverkkoon. Virtuaaliakun avulla pääset hyödyntämään myös ylijäämätuotannon itse myöhemmin kun sitä tarvitset.

Ylijäämätuotannosta on aikaisemmin saanut spot-hinnan suuruisen hyvityksen, joka vastaa noin 1/3 sähkön kokonaishinnasta. Virtuaaliakulla saat hyvityksen, joka vastaa sähkön kokonaishintaa ja on 13 c/kWh.

Virtuaaliakkupalvelu varastoi oman hyödyntämättä jääneen energian ja vapauttaa sen automaattisesti käyttöösi kun sitä tarvitset. Virtuaaliakku toimii kuin virtuaalinen tili. Tilille kertyy saldoa eli ylimääräiseksi jäänyttä aurinkosähköä. Kun taas tarve tulee ostaa verkosta sähköä, käytetään ensi sijaisesti tämä Virtuaaliakkuun varastoitunut osuus. Virtuaaliakku siis huolehtii, että asiakkaan lasku pysyy mahdollisimman lähellä 0 €, mahdollisimman pitkälle kesän jälkeenkin. Varastoidun energian ja sen tuomat hyvitykset pääset näkemään Helenin asiointipalvelusta löytyvästä Oma Tuotanto -näkymästä sekä jokaiselta sähkölaskulta.

Virtuaaliakku on vuosimaksullinen palvelu. Palvelun vuosimaksun suuruus riippuu valitsemastasi virtuaaliakun koosta. Kokovaihtoehdot ja hinnat on nähtävissä sivulta löytyvästä laskurista. Virtuaaliakku on saatavissa vuodeksi käyttöön ilmaiseksi aurinkopaneelien tai sähkövaraston hankinnan yhteydessä. Voit tutustua tarkemmin Aurinkopaneeleihin ja sähkövarastoihin.

Ei. Fyysistä akkua ei tarvita. Virtuaaliakku toimii kuin virtuaalinen tili, jonne kerrytetty energia vapautetaan automaattisesti käyttöösi, mikäli aurinkopaneelisi tuotanto ei riitä kattamaan kotisi sähkön kulutusta.

Tutustu myös sähkövarastoon

Jos haluat itse tuottamasi aurinkosähkön mahdollisimman suurelta osin oman kotisi käyttöön, on sähkövarasto oikea ratkaisu. Kesäpäivinä omavaraisuus voi olla jopa 100 %, eikä verkosta tarvitse ostaa sähköä lainkaan.

Lue lisää sähkövarastosta

image0v6ta.png

Ota meihin yhteyttä, jos haluat kysyä virtuaaliakusta tai muuhun aurinkosähköön liittyvästä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Katso myös


Sähkön varastointi

Sähkövaraston avulla voit käyttää tuottamasi sähkön itse koska tahansa. Voit valita joko tyylikkään sähkövaraston kotiisi tai täysin näkymättömän virtuaaliakun.


Sähkövarasto pientaloon

Sähkövaraston avulla saat suurimman hyödyn tuottamastasi aurinkosähköstä.


Tuottajapaketti

Hanki aurinkopaneelit ja sähkövarasto yhdessä paketissa.


Tilaa virtuaaliakku