Virtuaaliakulla varastoit aurinkoa myös pilvisen päivän varalle

Helenin Virtuaaliakun avulla voit varastoida aurinkosähköäsi myöhempää käyttöä varten tai käyttää sitä vaikka kesämökilläsi. Uusien aurinkopaneelien ostajalle tarjoamme vuodeksi Virtuaaliakun ilmaiseksi.

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Käytä itse kaikki tuottamasi aurinkosähkö – missä haluat

Virtuaaliakun avulla kaikki aurinkosähkö, mitä et kuluta suoraan, varastoidaan myöhempää käyttöä varten. Lisäksi voit yhdistää virtuaaliakkuun vaikkapa kesämökkisi sähkösopimuksen ja näin virtuaaliakkuun varastoitunut ylituotantosi hyödyttää sinua kuukausittain juuri siellä, missä aurinkosähköllesi on eniten käyttöä.

Tehosta aurinkosähkösi käyttöä Oma Helen -sovelluksen avulla

Oma Helen -sovellus kokoaa yhteen kotitaloutesi sähkön kulutuksen, ylituotannon määrän, sekä virtuaaliakun käytön. Näin voit seurata, miten taloutesi sähkön kulutus ja aurinkosähkön tuotanto kohdistuvat ja voit tehdä halutessasi muutoksia kulutuskäyttäytymiseesi.

Helppoa ja vaivatonta

Hoidamme kaiken aurinkosähkön varastoinnista hyvitykseen asti automaattisesti. Virtuaaliakku on saatavilla eri kokoisina erilaisiin tarpeisiin, tarvitset aurinkopaneeleiden lisäksi vain sähkösopimuksen Helenin kanssa.

Miten Virtuaaliakku toimii?

Toisinaan aurinkopaneelisi saattavat tuottaa sähköä enemmän kuin itse tarvitset.

Virtuaaliakku varastoi itse tuotetun hyödyntämättä jääneen aurinkoenergian ja vapauttaa sen käyttöösi, kun sitä tarvitset.

Näet varastoidun energian ja sen tuomat säästöt sähkölaskultasi sekä Oma Helen -sovelluksesta.

Oma tuotanto -näkymä Helenin Virtuaaliakussa

Oma Helen -sovellus tekee näkyväksi kotisi sähkönkulutuksen ja tuotannon

Oma Helen -sovellus tuo yhteen näkymään kaiken tarvitsemasi tiedon kotisi sähkön kulutuksesta ja tuotannosta. Yleisnäkymästä näet kokonaistilanteen ja graafista pääset pureutumaan tarkemmin, miten kulutuksesi ja ylituotantosi osuvat yhteen.

Mikäli kodissasi kuluu sähköä erityisesti aamu- ja ilta-aikoina, mutta aurinkosähkön tuotanto on korkeimmillaan päiväaikaan, voimme yhdessä pohtia vaihtoehtoja kulutuksen siirtämiseksi kohti tunteja, jolloin ylituotantoa muodostuu eniten. Tavoitteemme on auttaa sinua kohdentamaan taloutesi aurinkosähkön tuotanto ja sähkönkulutus samoille hetkille mahdollisimman tehokkaasti.

Virtuaaliakkua varten tarvitset

  1. Oman aurinkopaneelijärjestelmän
  2. Sähkösopimuksen Helenin kanssa

Sähkösopimuksen voit solmia Virtuaaliakun tilauksen yhteydessä. Virtuaaliakku toimii kuin oma tili, jonne varastoidun aurinkosähkösi arvo on 13 c/kWh. Kun käytät aurinkosähköä Virtuaaliakusta, vähennämme sähkölaskultasi 13 senttiä jokaiselta Virtuaaliakulta käyttöönotetulta kilowattitunnilta.

 

Uusille aurinkopaneeliasiakkaille ilmainen Virtuaaliakku vuodeksi

Helenin aurinkosähköjärjestelmät ovat tunnettuja laadustaan, luotettavuudestaan ja kestävyydestään. Hankkimalla aurinkopaneelit Heleniltä varmistat, että saat maksimaalisen suorituskyvyn aurinkosähköjärjestelmällesi ja voit varastoida ylituotantosi käytettäväksi myöhemmin, vaikka mökilläsikin.

Tarjoamme nyt uusien aurinkopaneelien ostajalle Virtuaaliakun käyttöoikeuden vuodeksi - ota yhteyttä ja pyydä tarjous aurinkopaneeleista niin kerromme lisää!

Valitse Virtuaaliakkupaketti oman tarpeesi mukaisesti

Määritä aurinkopaneeliesi vuotuinen ylituotannon määrä, jotta voimme suositella talouteesi parhaiten sopivaa pakettia. Jos et tiedä ylituotannon määrää, kerro sen sijaan aurinkopaneelien määrä.

Näytä hinnat ja suositus

Usein kysyttyä virtuaaliakusta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Palvelumme Virtuaaliakku tarkoittaa omien aurinkopaneelien tuotannosta käyttämättä jääneen osuuden eli ylituotannon määrän vähentämistä sekä varastointia ilman tarvetta investoida fyysiseen sähkövarastoon. Virtuaaliakku auttaa ja helpottaa vähentämään ylituotannon määrää sekä turvaa, että se osuus tuotannosta, mitä et käytä suoraan, hyvitetään sinulle myöhemmin, kun sitä tarvitset.  

Lisäksi voit yhdistää virtuaaliakkuun vaikkapa kesämökkisi sähkösopimuksen ja näin virtuaaliakkuun varastoitunut ylituotantosi hyödyttää sinua kuukausittain juuri siellä, missä aurinkosähköllesi on eniten käyttöä. Virtuaaliakun käyttöä pääset seuraamaan Oma Helen -sovelluksesta, josta on yhdellä silmäyksellä nähtävissä tiedot kodin sähkön kulutuksesta, ylituotannon määrästä, virtuaaliakun käytöstä kuin jopa omien paneelin tuotannostakin. Näin voit seurata, miten taloutesi sähkön kulutus ja aurinkosähkön tuotanto kohdistuvat ja voit tehdä halutessasi muutoksia kulutuskäyttäytymiseesi.  

Usein aurinkopaneelien tuotanto ei kulje samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa, ja keskimäärin 30 % aurinkopaneeleiden vuosituotannosta ohjautuu ylijäämätuotantona sähköverkkoon. Virtuaaliakun avulla voit alkaa vähentämään ylijäämätuotannon määrää sekä hyödyntämään sitä itse myöhemmin, kun sitä tarvitset.

Tavoitteemme on auttaa sinua kohdentamaan kotisi aurinkosähkön tuotanto ja sähkönkulutus samoille hetkille mahdollisimman tehokkaasti. Näin ylituotannon määrä vähenee merkittävästi, jopa alle 10 %:in vuosituotannostasi. Sillä fakta kuitenkin on, että ainoa tapa hyötyä omasta tuotannosta taloudellisesti täysimääräisesti, on käyttää oma tuotanto suoraan itse.

Virtuaaliakussa on 2 päätoiminnallisuutta: auttaa tehostamaan oman tuotannon ja kulutuksen kohdentamista yhteen sekä varastoida syntynyt ylijäämätuotanto.

Oma Helen -sovelluksen avulla saat kokonaiskuvan siitä, miten oma aurinkosähköntuotantosi ja kotisi sähkön kulutus kohdistuvat yhteen. Tiedon avulla pystyt halutessasi tekemään muutoksia kulutuskäyttäytymiseesi.

Kulutuksen ja tuotannon kohentaminen aivan 100 %:sti on kuitenkin lähes mahdotonta, joten kun ylijäämätuotantoa pääsee muodostumaan, Virtuaaliakku varastoi oman hyödyntämättä jääneen energian ja vapauttaa sen automaattisesti käyttöösi, kun sitä tarvitset.

Virtuaaliakku toimii varastona kuin virtuaalinen tili. Tilille kertyy saldoa eli ylimääräiseksi jäänyttä aurinkosähköä. Kun tulee tarve ostaa sähköä verkosta, käytetään ensisijaisesti tämä Virtuaaliakkuun varastoitunut osuus. Virtuaaliakku siis huolehtii, että sähkölaskusi pysyy mahdollisimman lähellä 0 €, mahdollisimman pitkälle kesän jälkeenkin.

Varastoidun energian ja sen tuomat hyvitykset pääset näkemään Oma Helen -sovelluksesta sekä jokaiselta sähkölaskulta.

Virtuaaliakulla saat hyvityksen, joka vastaa sähkön kokonaishintaa ja on 13 c/kWh. Hyvityksen avulla haluamme havainnollistaa sitä, millainen kustannussäästö laskullesi syntyisi, kun sähkön kulutus ja oma aurinkosähkön tuotanto kohdistuisivat yhteen nykyistä paremmin. Näin pyrimme myös motivoimaan kulutuskäyttäytymisen muuttamiseen.

Kulutuskäyttäytymisen, eli tässä tapauksessakulutuksen ajankohtien muuttaminen tuotannon kanssa samoille tunneille, tuo suoraan säästöä sähkölaskullesi ja pienentää näin tarvetta maksaa palvelumaksuja suuresta Virtuaaliakusta.  

Virtuaaliakku on vuosimaksullinen palvelu. Palvelun vuosimaksun suuruus riippuu valitsemasi virtuaaliakun koosta. Kokovaihtoehdot ja hinnat ovat nähtävissä sivulta löytyvästä laskurista. Aurinkopaneelien tai sähkövaraston hankinnan yhteydessä Virtuaaliakku on saatavissa vuodeksi käyttöön rajattomana ja ilmaiseksi. Voit tutustua tarkemmin Aurinkopaneeleihin ja sähkövarastoihin.

Ei. Fyysistä akkua ei tarvita. Virtuaaliakku toimii kuin virtuaalinen tili, jonne kerrytetty energia vapautetaan automaattisesti käyttöösi, mikäli aurinkopaneelisi tuotanto ei riitä kattamaan kotisi sähkön kulutusta.

Sähkölaskusi ensimmäinen sivu on koontilasku, jossa näkyy ostamasi sähkön määrä euroina ja virtuaaliakkuun kertyneen oman tuotannon määrä euroina. Mikäli tämä koontilaskusi on negatiivinen, eli virtuaaliakkuun kertyneen oman tuotannon määrä on euroissa suurempi, kuin verkosta ostamasi sähkön määrä euroissa, ei sinulle aiheudu maksettavaa laskua. Näin ollen molemmat tiedot, sekä ostetun sähkön määrä, että virtuaaliakkuun kertyneen sähkön määrä, siirtyvät seuraavan kuukauden laskulle. Näin tapahtuu niin kauan, kunnes verkosta ostamasi sähkön määrä euroina on suurempi kuin virtuaaliakkuun kertyneen oman tuotannon määrä euroina. Meillä on mm. asiakkaita, jotka saavat aurinkoisen kesän jälkeen ensimmäisen maksullisen sähkölaskun vasta helmikuulta. Kesän aikana kerryttämäsi oman tuotannon määrä voikin riittää jopa kevääseen asti, jolloin aurinko taas pian alkaa paistaa. Laskulla voit seurata tilannetta ensimmäiseltä sivulta eli koontilaskulta. Tarkemmin oman sähkön kulutusta ja virtuaaliakkuun kertyvää omaa tuotantoa, voit seurata Oma Helen -sovelluksesta.

Tutustu myös sähkövarastoon

Jos haluat itse tuottamasi aurinkosähkön mahdollisimman suurelta osin oman kotisi käyttöön, on sähkövarasto oikea ratkaisu. Kesäpäivinä omavaraisuus voi olla jopa 100 %, eikä verkosta tarvitse ostaa sähköä lainkaan.

Lue lisää sähkövarastosta

Tulevaisuuden energiantuottajat

Ota meihin yhteyttä, jos haluat kysyä virtuaaliakusta tai muuhun aurinkosähköön liittyvästä.

Ota yhteyttä

Katso myös


Sähkön varastointi

Sähkövaraston avulla voit käyttää tuottamasi sähkön itse koska tahansa. Voit valita joko tyylikkään sähkövaraston kotiisi tai täysin näkymättömän virtuaaliakun.


Tuottajapaketti

Hanki aurinkopaneelit ja sähkövarasto yhdessä paketissa.


Tilaa virtuaaliakku

Jaa: