• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Data scientist

Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme uusia, asiakkaidemme tarpeisiin yhä paremmin sopivia ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Uudet innovaatiot ovat osa arkeamme, ja ne syntyvät yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Päästäksemme kunnianhimoisiin tavoitteisiimme ja palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin etsimme nyt edistyneen analytiikan tiimiimme sinua, motivoitunut ja aikaansaava Data scientist.

Tässä vakituisessa roolissa pääset rakentamaan älykkäitä digi- ja dataratkaisuja, joilla optimoimme energiajärjestelmää, tunnistamme uusia mahdollisuuksia sekä parannamme asiakasymmärrystämme ja asiakaskokemustamme.  Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaneiden ja liiketoiminnan vastuuhenkilöiden kanssa monipuolisten ja haastavien tehtävien parissa.

 Tehtävässäsi kehität Helenin liiketoimintaa optimoinnin ja matemaattisen mallintamisen keinoin. Monipuoliseen tehtäväkenttääsi kuuluu osallistuminen hajautuvan ja monipuolistuvan energiajärjestelmän ja sen joustokyvykkyyden kehittämiseen niin kaukolämpöverkon kuin sähkömarkkinoiden sekä uusien energialähteiden näkökulmasta.

Toivomme, että sinulla on aiempaa käytännön kokemusta ja innostusta data science-tekemisestä ja edistyneen analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Kokemus fysikaalisten ilmiöiden ymmärtämisestä ja mallintamisesta on eduksi. Arvostamme erityisesti kokemusta energiajärjestelmien parissa tehdystä työstä, kuten energiatuotannon tai jouston mallintamisesta ja optimoinnista. Et myöskään hämmenny siitä että liiketoiminnan toimeksiannot ovat toisinaan lähempänä ideatasoa tai siitä, että voit joutua käsittelemään dataa, joka ei ole valmiiksi Kaggle-tasoiseksi puhdistettu ja SQL-tietokantaan mallinnettu.

Tunnet edistyneen analytiikan työvälineet ja konseptit kuten datan tilastollisen käsittelyn ja analyysit sekä erilaisten ilmiöiden mallintamisen, ennustamisen ja luokittelun. Myös anomalioiden havaitseminen datasta ja prosessien optimointi on sinulle tuttua ja osaat toivottavasti soveltaa koneoppimisen työkaluja ongelmien ratkaisussa.

Pääasiallisena ohjelmointikielenä meillä on Python, mutta hyödynnämme tarvittaessa muitakin kieliä, kuten R tai STAN. Data ja AI-alustan pilviympäristönä meillä on Azure ja siellä välineinä mm. Azure Machine Learning, Azure Databricks ja Azure Synapse.

Hyvän lisän Data ja tekoäly -yksikköömme toisi hyvät vuorovaikutustaidot omaava, avoin ja aloitekykyinen persoona, joka nauttii ketterästä työskentelystä yhdessä muiden osaajien kanssa. Yksikössämme tukenasi ovat muut data scientistit, analyytikot, data engineerit, paikkatieto-osaajat ja datanhallinnan ammattilaiset. Olemme hyvin monipuolisilla koulutus- ja työtaustoilla varustettu lämminhenkinen porukka, joka arvostaa ja kunnioittaa toistensa työtä ja osaamista.

Meillä pääset vaikuttamaan vihreämpään tulevaisuuteen, sillä datan hyödyntämisellä on iso rooli hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamisessa. Työ meillä koetaan merkitykselliseksi, sillä huolehdimme monipuolisesti ihmisten, yritysten ja yhteisöjen energiatarpeista ja toimintavarmuutemme on paras Euroopassa. Heleniläisenä pääset nauttimaan erilaisista henkilöstöeduistamme, kuten henkilöstösähköstä, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta, sähköauton latausedusta, etätyömahdollisuudesta ulkomailla ja hyvinvointiedusta. Tehtävän palkka määritellään tehtävän vaativuuden sekä osaamisesi ja kokemuksesi perusteella.

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esihenkilöltäsi, Head of Data & AI Mikko Muuriselta sähköpostitse mikko.muurinen@helen.fi tai puhelimitse 0400 920 598. Hän on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse 27.1. klo 8.30–10.00 ja 3.2. klo 8.30–10.30 välillä.

Kohtaavatko energiamme? Hae tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta 12.2.2023 mennessä.

Yhdistetään voimat!

Hakuaika alkaa
18.01.2023 00.00
Hakuaika päättyy
12.02.2023 23.59