• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Junior Palvelumuotoilija

Palvelumuotoilija, haluatko olla mukana rakentamassa markkinoiden asiakaskeskeisintä energiayhtiötä ja tuoda kanssamme uuden energia-aikakauden mahdollisuudet jokaisen ulottuville?

Me Helenissä uudistumme voimakkaasti ja kehitämme jatkuvasti puhtaampia sekä ympäristöystävällisempiä tapoja tuottaa energiaa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme uusia, asiakkaidemme tarpeisiin yhä paremmin sopivia ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Uudet innovaatiot ovat osa arkeamme, ja ne syntyvät yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Päästäksemme kunnianhimoisiin tavoitteisiimme ja palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin haluamme vahvistaa asiakaskokemustiimiämme ja etsimme nyt joukkoomme Junior Palvelumuotoilijaa Kampin toimipisteeseen. Työsuhde on määräaikainen.

Junior Palvelumuotoilijana olet mukana rakentamassa markkinoiden asiakaskeskeisintä energiayhtiötä yhdessä inspiroivien kollegojen kanssa. Energia-ala elää voimakkaassa muutoksessa ja Helenillä sinulla on mahdollisuus päästä aitiopaikalle seuraamaan muutosta ja kehittämään ratkaisuja, tuotteita ja palveluita uuteen aikakauteen. Olet mukana myös kehittämässä Helenin digitaalisia asiakaskanavia ja -palveluja.

Tehtäviisi kuuluu

Palvelumuotoilijana osallistut palvelumuotoilutarpeiden keräämiseen liiketoiminnoilta sekä määrittelyyn yhdessä asiakaskokemustiimin kanssa. Neuvottelet eri liiketoimintojen kanssa ja pohdit millaisella tavalla tai projektilla esille nousseita tarpeita tulisi ratkaista.

Asiakasymmärryksen kerääminen laadullisin ja määrällisin menetelmin on keskeinen palvelumuotoilijan tehtävä. Haastattelut, työpajat ja kyselyt sekä näiden analysoiminen ovat mukana lähes jokaisessa projektissa.

Asiakasymmärryksen keräämisen lisäksi palvelumuotoilija tekee iteratiivista yhteissuunnittelua yhdessä liiketoiminnan ja asiakkaiden kanssa. Suunnittelun kohteena voivat olla niin digitaaliset palvelut, uudet energiatuotteet, sisäiset prosessit tai työntekijäkokemuksen kehittäminen. Yhteissuunnittelussa palvelumuotoilija tiivistää ja visualisoi ideoita esimerkiksi prototyypeiksi sekä käy niitä läpi asiakkaiden sekä sidosryhmien kanssa. Kehittämisessä vuorottelevat määrittely, suunnittelu ja testaus kunnes lopputulos on toivotulla tasolla.

Palvelumuotoiluprojektien lisäksi tehtäviisi kuuluu liiketoimintojen asiakaslähtöisen kehittämisen ja tehtyjen projektien jalkauttamisen tukeminen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi digitaalisten ratkaisujen visuaalisten suunnittelijoiden kanssa asiakasymmärryksen läpikäymistä ja tehtyjen prototyyppien validoinnin suunnittelua.

Menestyäksesi roolissa, odotamme sinulta

Palvelumuotoilijana menestyminen edellyttää design ajattelun, ketterän kehittämisen ja uuden liiketoiminnan kehittämisen tuntemista.

Keskeistä on hallita asiakasymmärryksen kerääminen. Odotamme, että asiakasymmärryksen osalta hallitset ainakin laadullisten haastatteluiden suunnittelun, toteutuksen sekä analysoinnin. Lisäksi arvostamme kokemusta määrällisten kyselyiden suunnittelusta, toteutuksesta ja analysoinnista. Analysoinnissa arvostamme myös kykyä tiivistää keskeiset löydökset helposti ymmärrettävään muotoon.

Yhteissuunnitteluosaamisessa keskeistä on visuaalinen osaaminen. Hallitset suunnittelutyökaluja kuten Miro ja Figma sekä pystyt suunnittelemaan prototyyppejä joita osaat testata asiakkailla ja kehittää eteenpäin testausten havaintojen pohjalta.

Asiakasymmärryksen keräämisen ja suunnittelutyön lisäksi on keskeistä osata kommunikoida tehty projekti ytimekkäästi sekä tehdä tiivis esitys tehdystä työstä. Odotamme sinulta hyviä yhteistyötaitoja, kuten keskustelutaitoa eri taustoista tulevien ihmisten kanssa. Osaat inspiroida ja esittää näkemyksesi selkeästi perustellen.

Keskitetty palvelumuotoilutiimi on osana meidän uudistushaluista asiakaskokemustiimiä. Etsimme mukaan palvelumuotoilusta syttyvää kollegaa, joka tekee palvelumuotoilun ohella tiivistä yhteistyötä myös mittaamisen ja asiakasymmärryksen (CI) parissa työskentelevän customer insightista vastaavan kanssa. 
Markkinointi-, viestintä- ja asiakaskokemusyksikössä pääset toimimaan ketterästi yli tiimirajojen ja työskentelet tiiviisti yhteistyössä eri liiketoimintojen kanssa. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan energiamurrokseen ja rakentamaan hiilineutraalia tulevaisuutta yhdessä!


Jäikö jokin vielä mietityttämään? Voit kysyä meillä työskentelystä tai tehtävästä tarkemmin tulevalta esimieheltäsi Ulrika Puustinen (040 513 5565 / ulrika.puustinen@helen.fi). Hän on tavoitettavissa puhelimitse 15.3. klo 10-11 ja 23.3. klo 11-12 .

Innostuitko? 

Mahtavaa! Voit helposti laittaa hakemuksen rekryjärjestelmämme kautta (https://www.helen.fi/rekry), viimeistään 29.3. mennessä. Huomioithan, että käsittelemme hakemuksia ja etenemme rekrytoinnissa sopivan henkilön kohdalla jo hakuaikana, toimithan nopeasti.

Yhdistetään voimat!

Hakuaika alkaa
07.03.2023 00.00
Hakuaika päättyy
29.03.2023 23.59