Uudet energiantuotantomuodot

Tavoitteenamme on tuottaa energiaa toimitusvarmasti ja vähäpäästöisesti. Siihen tarvitsemme hajautettua lämmöntuotantoa. 

Investointeja päästöjen vähentämiseksi

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tuottaa energia ilmastoneutraalisti. Vuoteen 2025 mennessä tavoitteenamme on vähentää hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta, lisätä uusiutuvan energian osuus 25 prosenttiin ja puolittaa kivihiilen käyttö. Luovumme kivihiilestä vuonna 2029.

Suljemme Hanasaaren voimalaitoksen 1.4.2023 mennessä.

Teemme vaiheittain investointeja päästöjen vähentämiseksi ja uusiutuvan energian lisäämiseksi sekä hyödynnämme uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet. Kehitämme uusia energiaratkaisuja myös yhdessä asiakkaidemme kanssa. Uusimmat investointimme ovat Mustikkamaan lämpövarasto, Katri Valan lämpöpumppulaitosksen laajennus ja Vuosaaren biolämpölaitoksen rakentaminen. Mittavan investointiohjelmamme seuraavassa vaiheessa suunnittelemme uusia energiantuotantomuotoja Helsinkiin.

Vuosaaren biolämpölaitoksen asemapiirrustus

Vuosaaren biolämpölaitos

Lue lisää

Meriveden lämmöntalteenotto

Lue lisää

Kartta_ruskeasuo_geolampolaitos_500.jpg

Ruskeasuon geolämpölaitos

Lue lisää

Katso myös


Suvilahden aurinkovoimala ja sähkövarasto

Vastaa visaan ja tutki miten aurinkosähköä hyödynnetään meillä ja muualla Euroopassa


Case: Sakarinmäen koulu

Uusiutuvan energian pilottikoulussa oppilaat seuraavat energiankulutusta ja uusituvan energian tuotantoa reaaliajassa.


Vuosaaren biolämpölaitos

Rakennamme Vuosaaren voimalaitosalueelle uuden biolämpölaitoksen


Meriveden lämmöntalteenotto

Helenin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Kivihiilikielto astuu voimaan vuonna 2029, johon mennessä on korvattava Salmisaaren voimalaitoksen kivihiilen käyttö. Helen on tehnyt esiselvitystä eri vaihtoehdoista hyödyntää merivettä teollisen kokoluokan lämpöpumppujen lämmönlähteenä Helsingissä. Hanke etenee nyt ympäristövaikutusten arviointiin.


Ruskeasuon geolämpölaitos

Helen käynnistää Helsingin ensimmäisen keskisyvän geotermisen lämpökaivon poraamisen Ruskeasuolla syyskuussa 2021. Geolämpölaitos toimii Helenin pilottikohteena, jossa testataan ja kehitetään poraustekniikkaa ja muita teknisiä ratkaisuja uusille geolämpökohteille.


Kilpilahden hukkalämpöjen hyödyntäminen

Helenin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Helen on tehnyt esiselvitystä eri vaihtoehdoista hyödyntää Porvoon Kilpilahden teollisuusalueen hukkalämpöjä Helsingin kaukolämmön tuotannossa lämpöpumppujen avulla. Hankeen vaatiman lämmönsiirtoyhteyden osalta edetään nyt ympäristövaikutusten arviointiin.