Tattarisuon energiantuotantoalue

Helen luopuu kivihiilen käytöstä vuonna 2029 hallituksen linjauksen mukaisesti. Helen selvittää uusien energiantuotantomuotojen toteuttamista Tattarisuon alueelle. Alueen kaavoitus on käynnistymässä vuoden 2020 aikana.  

Lisää lämmöntuotantoa Pohjois-Helsinkiin

Tattarisuolle sijoitettavasta biolämpölaitoksesta tehtiin vuonna 2018 lakisääteinen ympäristövaikutusten arviointi (YVA), jossa arvioitiin biolämpölaitoksen vaikutuksia ympäristöön ja ihmisiin. Lisätietoa YVA:sta Ympäristöhallinnon verkkopalvelusta.  

YVA-selvitysten perusteella lähdetään edistämään ensisijaisesti Tattarisuon teollisuusalueen eteläpuolella sijaitsevan tontin kaavoittamista energiantuotantokäyttöön. Helen selvittää myös muiden kuin polttoon perustuvien ratkaisuiden sijoittamista tontille.  

Tietoa osallistumismahdollisuuksista lisätään tälle sivulle kun kaavoitus käynnistyy.

sijaintikartta

Kysy Tattarisuon energiantuotantoalueesta

Jätä kysymyksesi alla olevalla lomakkeella, vastaamme mahdollisimman pian. Katso myös vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin.

Katso myös


Uudet energiantuotantoalueet

Tavoitteenamme on tuottaa energiaa toimitusvarmasti ja vähäpäästöisesti. Siihen tarvitsemme hajautettua lämmöntuotantoa. Suunnittelemme biolämpölaitoksien rakentamista Vuosaareen, Patolaan ja Tattarisuolle.


Vuosaaren biolämpölaitos

Rakennamme uuden biolämpölaitoksen Vuosaaren voimalaitosalueelle.


Patolan energiantuotantoalue

Suunnittelemme biolämpölaitoksen rakentamista Patolan lämpölaitoksen tontille Oulunkylään.


Usein kysyttyä hankkeesta

Tältä sivulta löydät kysymyksiä ja vastauksia Tattarisuon biolämpölaitos -hankkeesta.

Jaa: