Liiketoiminta

Liiketoimintamme koostuu pääasiassa sähkön, kaukolämmön ja -jäähdytyksen tuotannosta sekä energian jakelusta ja myynnistä. Tutustu Helenin vuosikertomukseen ja historiaan.

 

Kaukojäähdytys

Tuotamme, jakelemme ja myymme kaukojäähdytystä. Kaukojäähdytys on osa järjestelmää, jossa hukkalämmöt kerätään talteen, jatkojalostetaan ja toimitetaan takaisin hyötykäyttöön. Kaukojäähdytystä varastoidaan mm. sata metriä Espan alapuolella.  

Lue lisää

Helsingin Energian kaukolämpö

Kaukolämmitys

Kaukolämpö on yleisin ja suosituin lämmitysmuoto Helsingissä. Sen osuus on yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmityksestä. Tuotamme kaukolämpöä yhteistuotannolla Helsingin voimalaitoksissa ja toimitamme sitä helsinkiläisiin koteihin. 

Lue lisää

Sähkön tuotanto ja myynti

Tuotamme sähköä yhteistuotannolla Helsingin voimalaitoksissa. Ostamme ydinvoimalla, vesivoimalla ja tuulivoimalla tuotettua sähköä sähköpörssistä ja myymme sitä kotitalouksille ja yrityksille.

Helsingin Energian sähkö

Sähköverkko

Sähköliittymät ja jakelu

Helsingin alueen sähköliittymistä ja yli 375 000 asiakkaan sähkön jakelusta vastaa Helen-konserniin kuuluva Helen Sähköverkko Oy. 

Lue lisää Sähköverkon sivuilta

Katso myös


Helen Oy pähkinänkuoressa

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana.


Eettiset toimintaperiaatteet

Helen-konsernin eettiset toimintaperiaatteet perustuvat Helen-konsernin arvoihin ja ovat omistajan eettisten periaatteiden mukaiset. Ne ovat kaiken toiminnan lähtökohta. 


Historia

Synnyimme tarpeesta luoda turvallisempi ja ympäristöystävällisempi tapa tuottaa energiaa savuiseen kaupunkiin. Tänään olemme arvostettu energia-alan kehittäjä.


Vastuullisuuspolitiikka

Huomioimme vastuullisuuden liiketoimintamme suunnittelussa, toteuttamisessa ja johtamisessa.


Talouden näkökulmasta

Tutustu talouslukuihimme ja -julkaisuihimme.