• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Lue lisää

Helsingin Energia on nyt Helen

Helsingin Energia muuttui vuoden 2015 alussa Helen Oy:ksi.

Muutos Heleniksi ei ole vaikuttanut palveluihimme, vaan haluamme tarjota jatkossakin asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

Meiltä saat edullista sähköä kaikkialle Suomeen sekä lämpöä ja jäähdytystä Helsinkiin.

etusivulle | osta sähköä | asiakaspalveluun

Helsingin Energia on nyt Helen

Markkinahintasähköä kotiin

Markkinahintasähkö sopii sinulle, kun haluat maksaa sähköstä ajantasaisen markkinahinnan, mutta et halua seurata hintakehitystä päivittäin tai tunneittain.

Tartu tarjoukseen

Pysyvästi edullista sähköä

Valitse kiinteähintainen sähkö, kun haluat pysyvästi edullista sähköä. Sen hinta on sama koko sopimuskauden, vaikka markkinahinta muuttuisi.

Tilaa sähköä

Usein kysyttyä

Kaupunginvaltuusto päätti Helsingin Energia -liikelaitoksen yhtiöittämisestä kesällä 2014. Samalla päätettiin, että uuden yhtiön nimeksi tulee Helen Oy. Muutos pohjautui kuntalain muutokseen, joka käytännössä edellyttää kilpailluilla markkinoilla toimivien liikelaitosten muuttamista yhtiömuotoon.

Yhtiömuodon ja nimen muuttumisella ei ollut vaikutusta palveluihimme, toimintaamme tai toimipaikkoihimme. Palvelemme yhä tuttuun tapaan Kampin Sähkötalossa, netissä ja puhelimitse.

Muutos näkyi nimen muuttumisena Helsingin Energiasta Helen Oy:ksi. Samalla myös yritysilmettä uudistettiin. 

Helen Oy:n omistaa 100-prosenttisesti Helsingin kaupunki. Ainoana omistajana kaupunki on myös ainoa osingonsaaja.  

Tehokasta. Tuotannon energiatehokkuus ja energian säästö ovat tehokkaimmat keinot hillitä ilmastonmuutosta. Yhteistuotanto minimoi terveydelle haitalliset päästöt, energiatuotannon osuus Helsingin ilmanlaatuun on vain muutaman prosentin luokkaa.

Aurinkoenergiaa. Kaukojäähdytyksen avulla hyödynnämme mm. auringon lämmittämien kiinteistöjen lämmön ja jalostamme siitä kaukolämpöä. Lisäksi rakennamme aurinkovoimaloita, joiden energian asiakkaamme saavat omaan käyttöönsä nimikoitujen aurinkopaneelien kautta. Myymme myös aurinkosähköjärjestelmiä.

Älykästä. Kaikki asiakkaamme ovat etäluennan piirissä, jolloin asiakas voi seurata energiankulutustaan lähes reaaliajassa. Älykäs sähköverkko mahdollistaa jatkossa myös kysyntäjouston ja häiriöreservinä toimimisen.

Varastoitavaa. Energian varastoitavuus kasvaa jatkossa, kun entistä enemmän tuotetaan sääriippuvaista energiaa. Me varastoimme jo nyt suuria määriä lämpöä ja kylmää. Lisäksi Kalasatamassa testataan sähkön varastointia suuressa mittaluokassa.

Palkittua. Energiaratkaisujamme arvostetaan maailmalla. Olemme voittaneet useita kansainvälisiä energia-alan palkintoja, kuten arvostetun ympäristöpalkinnon District Energy Climate Awardin suurten järjestelmien sarjassa.