• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

2012

Tältä sivulta löydät vuoden 2012 blogipostauksemme.

  • 19.12.2016

Lähdemme katsomaan kuusta

Helsingin Energian blogitoimitus kiittää kuluneesta syksystä ja lähtee hakemaan uutta voimaa jouluhiljaisuudesta. Palaamme vuoden vaihduttua ja kerromme silloin mm. kuluneen vuoden päästöistä, viikolla 3 järjestettävistä avoimista ovista voimalaitoksillamme sekä 40 vuotta täyttävän Energiakeskuksemme muutosta. Avaamme myös joululahjaksi lähettämänne ehdotukset aiheista, joista tässä blogissa pitäisi kirjoittaa. Kiitos etukäteen!

Energiatehokkuus on yhä avainasemassa

Helsingin Energian kehitysohjelmasta puhuttaessa huomio on nyt siinä mitä uusiutuvaa energialähdettä tulevaisuudessa käytetään, kuinka paljon ja missä voimalaitoksessa. Välillä on hyvä muistuttaa myös siitä, että energiatehokkuus on globaalisti ja Helsingin Energialle yhä se kaikkein tärkein keino ilmastohaasteeseen vastaamisessa.
  • 19.12.2016

Noki ikkunoidesi välissä ei tule meiltä

Pääkaupunkiseudun ulkoilmassa liikkuu nokihiukkasia, jotka ovat peräisin epätäydellisistä palamisprosesseista. Tyypillisesti nokea syntyy dieselmoottoreissa, metsäpaloissa ja poltettaessa puita takassa tai saunankiukaassa. Helsingin Energian tuotantolaitoksilla palamislämpötila on niin korkea ja hiukkassuodattimet niin tehokkaita, että nokea eli mustaa hiiltä ei ilmaan pääse.
  • 19.12.2016

Biokaasua maakaasuverkkoon

Biokaasu on Helsingin Energian kannalta mielenkiintoinen vaihtoehto lisätä uusiutuvaa energiaa, koska sen kuljettaminen voimalaitokselle sujuisi olemassa olevaa maakaasuverkkoa hyödyntäen.
  • 19.12.2016

Vuoroin vieraissa Vuosaaressa

Biovoiman lisääminen Helsingissä on edennyt ympäristövaikutusten arviointivaiheeseen (YVA). Samaan aikaan ollaan käynnistämässä kaavamuutoksen vaatimaa prosessia. Helsingin Energia laajentaa YVA-prosessin ajaksi normaalia sidosryhmätoimintaansa. Tarpeen mukaan käymme mielellämme esimerkiksi kylässä kertomassa hankkeistamme.
  • 19.12.2016

Uusiutuvilla koulu lämpimäksi

”Aika paljon maalämpöä ja paljon aurinkolämpöä”, toteaa Sampo Salonen (6A), kun hän miettii mitä hänen koulunsa Östersundomissa tarvitsee lämmetäkseen kevätpäivänä. Kyllä, parin vuoden kuluttua Sampon esittämä visio on totta.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin