• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Millainen on sinun hiilineutraali Helsinkisi?

  • 2016-12-19
Blogin ensimmäisissä kommenteissa lukijamme maalailevat kuvaa siitä, mihin mahdollisesti olemme menossa, kun kohteena on hiilineutraali tulevaisuus. Haluamme kuulla siitä aiheesta lisää.

Teksti: Minna Näsman

Inspiraatioksi kysyimme Hanasaaressa 4.10.2012 vierailleilta fyysikkoalumneilta, miten heidän mielestään kohti hiilineutraalia tulevaisuutta kannattaisi edetä.

 

Aiemmassa kommentissaan ”Jari” kirjoittaa lyhennellysti näin:

Hiilineutraalissa Helsingissä vuonna 2050 asunnot ovat älyverkossa. Asukkaat ohjaavat omaa kulutustaan kännykällä, energian hinnan mukaan. Alueen energian kulutus on puolittunut nykyisestä ja kiinteistöt tuottavat 20-30% energiantarpeesta. Talot ovat energiaomavaraisia maalis-lokakuun ja tuottavat ylimääräistä energiaa touko-elokuun. Sähkö myydään verkkoon. Kaukolämpöä tuotetaan Helsinkiin biokaasulla, lämpöpumpuilla, biopolttoaineilla ja auringolla. Helsingin edustalla pyörii 100 tuulivoimalaa nimellistehoiltaan 5-10 MW.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Kuvitteellisten muistojen kautta tulevaisuuteen

Kansalaisjärjestöjen edustajat ja Helsingin Energian asiantuntijat kerääntyivät kuvittelemaan tulevaisuutta, jossa hiilidioksidipäästöt Helsingissä on saatu laskettua mahdollisimman alas mahdollisimman pienin kustannuksin.
  • 19.12.2016

Tule keskustelemaan uusiutuvasta energiasta!

Tässä sitä nyt sitten ollaan. Ryhtymässä julkiseen keskusteluun siitä, miten kohti hiilineutraalia Helsinkiä edetään.
  • 19.12.2016

Melu ärsyttää kaupunkilaisia

Biopolttoaineiden käytön lisääminen vaatii Helsingin Energialta monenlaisia selvityksiä. Ensimmäisiin valmistuneisiin kuuluu kartoitus kaupunkilaisten hankkeeseen kohdistamista odotuksista. Tutkimuksen tulokset julkaistaan tänään ilmestyvässä Ympäristö ja Terveys -lehdessä.