• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Hanasaaren voimalaitoksen mittasuhteet jäivät mieleen

  • 2016-12-19
Yleisimmät kommentit avointen ovien kierroksella Hanasaaressa 17.1. koskivat laitoksen mittasuhteita.

Teksti: Minna Näsman

Merihakalainen Leena Räihälä oppi tilaisuudessa, että Hanasaaresta saadaan kuumaa kaukolämpövettä kulkemaan tarvittaessa minne tahansa Helsinkiin. Häneen teki vaikutuksen se, miten sen kokoinen systeemi saadaan toimimaan niin, että kaikki menee nappiin.

Hanasaaren voimalaitoksen mittasuhteet jäivät mieleen

Mittasuhteiden näkeminen paikan päällä sai kävijät myös ymmärtämään, että uusiutuvan energian osuuden nostaminen 20 prosenttiin on Helsingin Energialle merkittävä urakka.

Moni kysymys sai vastauksensa

Vieraat puolestaan tekivät vaikutuksen isäntäväkeen valveutuneilla kysymyksillä. Kävijät halusivat mm. tietää, eikö pellettien laivakuljetus ole rekkakuljetuksia kalliimpaa, onko hiilisiilojen rakentamissuunnitelmista luovuttu, kuinka suuria investointeja pellettien jatkuva poltto vaatii ja myydäänkö kivihiili samalla tavoin kuin sähkö pörssissä vai kahdenvälisillä sopimuksilla.

Nuorimpien kävijöiden suusta kuului lähtiessä, että ”oli tosi jänskää – ja kuuma”.

 

Avainsanat

Hanasaari, vuorovaikutus

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Melu ärsyttää kaupunkilaisia

Biopolttoaineiden käytön lisääminen vaatii Helsingin Energialta monenlaisia selvityksiä. Ensimmäisiin valmistuneisiin kuuluu kartoitus kaupunkilaisten hankkeeseen kohdistamista odotuksista. Tutkimuksen tulokset julkaistaan tänään ilmestyvässä Ympäristö ja Terveys -lehdessä.

  • 19.12.2016

Hyviä kokemuksia pelletinpoltosta

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan pelletin koepoltto ei juurikaan näy voimalaitoksen ympäristövaikutuksissa.
  • 19.12.2016

Vuoden energiaopiskelija: energiasta lähestyttävämpää!

Vuoden energiaopiskelijaksi valittiin taloustiedettä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Lotta Punkanen. Palkinnon myönsi Helsingin Energia yhdessä Universumin kanssa.