Kiinnostaisiko maastokävely Vuosaaressa?

  • 2016-12-19

Tänään ilmestyvässä Vuosaari-lehdessä on juttu viranomaisten maastokäynnistä Vuosaareen suunnitellun uuden voimalaitoksen lähiympäristöön. Kävimme esimerkiksi viereisessä kuvassa olevan lehtokorven alueella, josta luontoselvitykset tekevän Rambollin asiantuntijat etsivät kesän aikana muun muassa korpisaraa ja velholehteä.

Kiinnostaisiko maastokävely Vuosaaressa?

Teksti: Minna Näsman

Jos toivot, että järjestämme elokuussa luonto-oppaiden johdolla samankaltaisen, kaikille avoimen retken, kommentoi tai jaa tätä juttua. Yhteensä 15 kommenttia ja jakoa tekstin alareunan jakopainikkeilla tarkoittaa, että retki järjestetään.

Uusi voimalaitos kivihiilivaraston paikalle

Uusi voimalaitos tulisi alueelle, jolla nyt sijaitsee pyramidin muotoinen kivihiilivarasto. Täyttömäen huipulta tarkasteltuna voimalaitoksen kattilarakennus sijoittuisi nykyisen A-voimalaitoksen vaaleanharmaiden piippujen ja niiden oikealla puolella näkyvän lieriömäisen lämpöakun kohdalle.

Kiinnostaisiko maastokävely Vuosaaressa?

Leena Eerola Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta ja Raimo Pakarinen Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kuuntelevat, kun Markku Saukkonen Helsingin Energiasta kertoo melumuurin päässä olevalla näköalapaikalla, mihin pistolaituria suunnitellaan.

Kiinnostaisiko maastokävely Vuosaaressa?

 Anni Järvitalo Kaupunkisuunnitteluvirastosta tutkii junien purkupaikkaa Markku Saukkosen kanssa.

junapurku

Sataman melumuurin itäpuolella on vilkas lintuelämä. Täällä maastokävelijät näkivät mm. laulujoutsenen.

Kiinnostaisiko maastokävely Vuosaaressa?

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Kiipeä kanssamme Vuosaaren huipulle!

Mihin Vuosaaren uutta voimalaitosta suunnitellaan? Miltä se Vuosaaren huipulta katsoen näyttäisi? Millaisia tukitoimintoja se vaatisi ja mihin ne sijoittuisivat?
  • 19.12.2016

Vuosi 2013: pellettejä, vettä, hiilidioksidia ja juhlia

Vuonna 2013 hankimme lisää uusiutuvaa energiaa vesivoiman muodossa. Lisäksi teimme paljon selvityksiä ja tutkimuksia, joiden perusteella lisäämme uusiutuvan energian käyttöä 20 %:in vuoteen 2020 mennessä.
  • 19.12.2016

Mihin Vuosaaren uusi voimalaitos tulisi?

Jos Helsingin kaupunginvaltuusto päättää vuonna 2015, että Vuosaareen rakennetaan uusi monipolttoainevoimalaitos, mihin se käytännössä sijoittuisi? Neljäkymmentä maastokävelijää otti lauantaina asiasta selvää.