• Teknisen vian vuoksi sähkölaskuja on lähetetty asiakkaille kahteen kertaan Lue lisää

Rautaisannos voimalaitoksia

  • 2016-12-19
Avointen ovien suosio yllätti meidät. Maanantaina 14. tammikuuta Salmisaaren voimalaitoksella järjestetty vierailu täyttyi heti, samoin suuren kysynnän vuoksi järjestetty tapahtuma tiistaina.

Silmin nähden innostuneita vieraita on yhdistänyt yhteiskunnallinen aktiivisuus sekä kiinnostus energia-asioihin ja tekniikkaan.

”Tekniikasta innostunut maallikko sai hyvin tyydytystä tilaisuudesta, ja se saa myös tutustumaan tarkemmin asiaan kotona. Tällaisten tutustumisten paras anti onkin, että ne antavat jatkokysymyksiä itselle pohdittaviksi”, mietti Ismo Räävi Salmisaaren voimalaitoskierroksen jälkeen.

Voimalaitoskierrokselle osallistunut Räävin 6-vuotias Iida-tytärkin oli kysellyt oma-aloitteisesti kotona, kuinka sähköä ja lämpöä tehdään. Salmisaaressa Iida oppi ainakin, mitä on kaukolämpövesi.

Pohdintaa tulevaisuudesta

Kysymyksiä riitti muillakin Salmisaaren kierrokseen osallistuneilla, erityisesti uusiutuvaan energiaan ja tulevaisuuden energiaratkaisuihin liittyen. Mistä pelletit tulevat? Kuinka kaukaa pellettejä kannattaa tuoda? Mitkä ovat tuulivoiman huoltokustannukset? Saadaanko aaltovoimasta energiaa tulevaisuudessa? Ympäristöjohtaja Martti Hyvönen ja prosessi-insinööri Anton Laari vastailivat parhaansa mukaan kysymyksiin.

”Minulle jäi kuva, että Helsingin Energia tekee kaikkensa hiilidioksidineutraalin tulevaisuuden saavuttamiseksi”, eturivissä istunut Suvi Sivuranta totesi.

Sivurannan aktiivisuutta voi vain ihailla. Hän on yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut, ja lähti tutustumaan Helsingin Energian voimalaitoksiin ottaakseen itse selvää, miten sähkön hinta kehittyy tulevaisuudessa. Sivuranta kertoo huomanneensa kutsun avoimiin oviin netissä, ja ilmoittautui saman tien kaikkiin kolmeen tilaisuuteen. ”Otan rautaisannoksen voimalaitoksia tällä viikolla”, hän hymyilee.

 

Mukaan voimalaitosvierailulle: Jos voimalaitosvierailu kiinnostaa, on Hanasaareen torstaina 24.1. vielä muutamia paikkoja jäljellä, katso lisätietoja. Postaamme tänne tällä viikolla kuvia ja tunnelmia myös muiden voimalaitosten tilaisuuksista.

Teksti: Marina Galkin-Aalto

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Melu ärsyttää kaupunkilaisia

Biopolttoaineiden käytön lisääminen vaatii Helsingin Energialta monenlaisia selvityksiä. Ensimmäisiin valmistuneisiin kuuluu kartoitus kaupunkilaisten hankkeeseen kohdistamista odotuksista. Tutkimuksen tulokset julkaistaan tänään ilmestyvässä Ympäristö ja Terveys -lehdessä.

  • 19.12.2016

Mitä YVAssa tutkitaan?

YVA-ohjelmaa esiteltiin 14. maaliskuuta keskustelutilaisuudessa Kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa.
  • 19.12.2016

Vuoden energiaopiskelija: energiasta lähestyttävämpää!

Vuoden energiaopiskelijaksi valittiin taloustiedettä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Lotta Punkanen. Palkinnon myönsi Helsingin Energia yhdessä Universumin kanssa.