• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Äänestä Sakarinmäkeä Vuoden ilmastoteoksi!

  • 2016-12-19

Sakarinmäen koulukeskuksen lämmitysjärjestelmän uudistuksessa öljylämmitys korvataan hybridiratkaisulla, jossa yhdistyvät maalämpö, aurinkolämpö ja öljylämpö.

Äänestä Sakarinmäkeä Vuoden ilmastoteoksi!

Teksti: Pirjo Jantunen

Teknisen toteutuksen lisäksi hankkeessa on huomioitu myös sosiaalinen ja pedagoginen ulottuvuus – koulun oppilaat ja opettajat ovat olleet mukana projektissa alusta asti.

Uudistus on nyt ehdolla Energiateollisuuden Vuoden ilmastoteoksi. Kisassa on mukana myös muita hankkeita, tutustu ehdokkaisiin täällä. Vuoden ilmastoteko 2014 -voittajan päättää Energiateollisuuden kestävän kehityksen foorumi, mutta kisassa valitaan myös yleisön suosikki. Käythän siis äänestämässä Sakarinmäkeä! :)

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Sakarinmäen koululle vuoden uusiutuva energiateko -kisan kunniamaininta!

Sakarinmäen koulukeskuksen öljylämmityksen korvaaminen yli 80-prosenttisesti uusiutuvalla energialla on saanut Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailussa kunniamaininnan.

Sakarinmäen koululle 6300 metriä maalämpökaivoja

Laajenevalle Sakarinmäen koulukiinteistölle on asetettu tavoitteeksi tuottaa yli 80 prosenttia lämmitysenergiasta uusiutuvilla energialähteillä. Östersundomissa sijaitsevan, nykyisestä kaukolämpöverkosta erillään olevan kohteen lämmön tuotantomuodoksi valittiin hybridiratkaisu, jossa maalämpö ja aurinkokeräimet yhdistetään olemassa olevaan lämpökeskukseen.

  • 19.12.2016

Uusiutuvilla koulu lämpimäksi

”Aika paljon maalämpöä ja paljon aurinkolämpöä”, toteaa Sampo Salonen (6A), kun hän miettii mitä hänen koulunsa Östersundomissa tarvitsee lämmetäkseen kevätpäivänä. Kyllä, parin vuoden kuluttua Sampon esittämä visio on totta.