• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Biopolttoaineiden kuljetusten osuus päästöistä on lähellä nollaa

  • 2016-12-19

Kysyimme alkuviikosta, nollaavatko rahdin päästöt biopolttoaineista saatavan hyödyn.

Teksti: Minna Näsman

Oikea vastaus kysymykseemme on yksi prosentti, eikä nollaamisesta siis mitenkään voida puhua. Pikemminkin voidaan sanoa, että häviö on lähellä nollaa. Ramboll on tutkinut asiaa keväällä julkaistavaa YVA-selostustamme varten.

Suuri osa teistä oli oikeilla jäljillä: noin kolmannes vastasi, että biopolttoaineiden kuljetuksista syntyvät kasvihuonekaasupäästöt vastaavat yhtä prosenttia niistä vähennyksistä, jotka saadaan korvaamalla Helsingin energiantuotannossa kivihiiltä biopolttoaineilla. Toinen kolmannes ehdotti viittä prosenttia. Loput vastaajista päätyivät suurempiin lukuihin.

Arvoimme oikein vastanneiden kesken Finnkinon elokuvalippupaketin. Onnea Dmitrii ja kiitokset kaikille vastaajille!

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Nollaako rahti biopolttoaineiden käytöstä syntyvän hyödyn?

Meiltä kysytään usein, kannattaako biopolttoaineiden käyttö ilmastonäkökulmasta, kun otetaan huomioon, että niiden kuljetuksesta aiheutuu hiilidioksidipäästöjä. Nyt kun olemme saaneet asiasta tarkemman kuvan, esitämmekin kysymyksen teille.

Kehitysohjelma etenee – ympäristölupahakemukset vireille

Olemme laittaneet vireille ympäristölupahakemukset pelletin polton aloittamiseksi Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksilla.

  • 19.12.2016

Pitäisikö pelletit kuljettaa Salmisaareen laivoilla vai rekoilla?

Puupellettien poltto kivihiilen joukossa alkaa Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksilla vuonna 2014. Hanasaaressa pelletinpolttokokeet alkoivat jo syksyllä 2012. Myös Salmisaaressa pelletinpolttoa suunnitellaan kovaa vauhtia, jotta vuonna 2014 pellettiä voidaan polttaa 5–10 prosenttia kivihiilen joukossa.