• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Hikistä polkemista ja hukkaruoka-smoothieta

  • 2016-12-19
Lauantaina klo 20.30–21.30 vietettiin maailman suurinta ilmastotapahtumaa WWF:n Earth Houria. Ennen valojen sammumista nuoret kohtasivat Earth Hourin etkoilla Sähkötalon Energiatorilla.
Hikistä polkemista ja hukkaruoka-smoothieta

Sähköpyörät odottivat polkijoita ennen tapahtuman alkua.

Teksti: Kirsi Huttunen

Etkoilla innostimme osallistujia mukaan ilmastonmuutoksen hillintään ja energiansäästöön. Nuoret saivat muun muassa testata kännyköidensä akkujen lataamista sähköpyöriä polkemalla. Pyöräily todettiin hikiseksi puuhaksi – onhan energian tuottaminen kovaa työtä! Polkemisella oli myös kännyköiden lataamista isompi tavoite: etkojen aikana osallistujien piti saada yhteisvoimin poljettua viisikymmentä kahden minuutin pyöräilypätkää. Tavoite täyttyi, joten lahjoitamme 5000 euroa Happi-nuorisotilan energiaremonttiin.

Ruokahävikkiä käsiteltiin hauskalla tavalla Brown Bananasin pyörittämässä hukkaruoka-smoothiebaarissa, jossa herkulliset juomat valmistuivat kauppojen pois heittämistä hedelmistä. Hukkaruokakojulla oli vilskettä ja vilinää läpi illan ja smoothiet tekivät kauppansa erinomaisesti! Samalla nuoret saivat miettiä omaa suhdettaan ruokahävikkiin.

Etkoilla tehtiin myös Nuorisoasiankeskuksen kädentaitotyöpajassa yhteistä pikselitaideteosta, painettiin rintamerkkejä ja tehtiin energiansäästölupauksia. Onnistunut ilta huipentui Gasellien keikkaan ja päättyi Earth Hourin alkamiseen ja valojen sammuttamiseen klo 20.30.

Idea kypsyi Safarilla

Tapahtuman järjestelyistä ja ohjelmasta vastasivat yhteiskunnallisen Safari-hankkeen lukiolaiset ja järjestäjät. Safarilaiset miettivät jo viime vuoden heinäkuussa, miten Helsingin Energia voisi paremmin kannustaa nuoria toimimaan energiafiksusti ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Safarilaisten ideoista saatiin aineksia myös Earth Hourin etkoihin, lue ajatuksista lisää täältä!

Hikistä polkemista ja hukkaruoka-smoothieta

Energiansäästölupauksia työn alla.

 

Voit tutustua etkojen mukaviin tunnelmiin katsomalla kuvia Facebookissa Earth Hourin etkojen tapahtumasivulla, Safarin Facebook-sivulla tai Instagramissa hashtagilla #EarthHourEtkot.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

SAFARI 2013: Tulevaisuudessa Helsingin Energia taistelee spandex-asuilla ilmastonmuutosta vastaan!

Safari 2013 toi heinäkuun lopulla viisitoista lukiolaista Uudenmaan maakunnasta viikoksi yhteen ratkomaan yhteiskunnan isoimpia ongelmia. Helsingin Energia halusi selvittää millaisia ratkaisuja syntyy, kun nuorille annetaan vapaat kädet.

Safari 2014: Energiafiksu Helsinki -ryhmä tekee parempaa Helsinkiä!

Safarin Energiafiksu Helsinki -ryhmä on saanut kahden päivän ajan kuulla eri alojen asiantuntijoilta energian tuotannosta ja kulutuksesta. Tiistaina ryhmä lähti iltapäiväksi havainnoimaan kaupunkia “energialasit silmillä” ja haastattelemaan kaupunkilaisia energiafiksuihin elämäntapoihin liittyvistä kysymyksistä.

Energianerokkaita nuoria Sörnäisissä

Media ja mediatuotanto ovat väistämättä osa jokaisen arkipäivää nykyään. Meistä harvojen vapaa-aika kuluu kuitenkaan tiloissa joissa voi tuottaa musiikkia, kehittää tietokonepelejä tai luoda videoinstallaatioita.