Nollaako rahti biopolttoaineiden käytöstä syntyvän hyödyn?

Meiltä kysytään usein, kannattaako biopolttoaineiden käyttö ilmastonäkökulmasta, kun otetaan huomioon, että niiden kuljetuksesta aiheutuu hiilidioksidipäästöjä. Nyt kun olemme saaneet asiasta tarkemman kuvan, esitämmekin kysymyksen teille.

Arvioitaessa uusiutuvan energian lisäämisen ympäristövaikutuksia Helsingissä on laskettu, miten suuri osuus biopolttoaineiden tuomasta hyödystä menetetään kuljetusten hiilidioksidipäästöjen takia. Mikä alla olevista luvuista sinun näkemyksesi mukaan on oikein?

1) 1 %
2) 5 %
3) 10 %
4) 20 %
5) 50 %

Oikein vastanneiden kesken arvotaan Finnkinon leffalippupaketti. Aikaa vastaamiseen on 17.1. kello 12.00 asti, eli siihen mennessä tähän viestiketjuun sekä Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-päivityksiimme vastanneet henkilöt ovat mukana kilpailussa. Kerromme vastauksen vastausajan päätyttyä ja ilmoitamme kilpailun voittajille henkilökohtaisesti.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Biopolttoaineiden kuljetusten osuus päästöistä on lähellä nollaa

Kysyimme alkuviikosta, nollaavatko rahdin päästöt biopolttoaineista saatavan hyödyn.

Pitäisikö pelletit kuljettaa Salmisaareen laivoilla vai rekoilla?

Puupellettien poltto kivihiilen joukossa alkaa Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksilla vuonna 2014. Hanasaaressa pelletinpolttokokeet alkoivat jo syksyllä 2012. Myös Salmisaaressa pelletinpolttoa suunnitellaan kovaa vauhtia, jotta vuonna 2014 pellettiä voidaan polttaa 5–10 prosenttia kivihiilen joukossa.

YVA-ohjelma on valmistunut

Biopolttoaineiden lisäämiseen Helsingin energiantuotannossa liittyy ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA). Yhteysviranomaisena toimiva Uudenmaan ELY-keskus on asettanut YVA-ohjelman nähtäville 25.2.2013 ja sitä voi heille kommentoida  25.4.2013 asti.