• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Nollaako rahti biopolttoaineiden käytöstä syntyvän hyödyn?

  • 2016-12-19
Meiltä kysytään usein, kannattaako biopolttoaineiden käyttö ilmastonäkökulmasta, kun otetaan huomioon, että niiden kuljetuksesta aiheutuu hiilidioksidipäästöjä. Nyt kun olemme saaneet asiasta tarkemman kuvan, esitämmekin kysymyksen teille.

Teksti: Minna Näsman

Arvioitaessa uusiutuvan energian lisäämisen ympäristövaikutuksia Helsingissä on laskettu, miten suuri osuus biopolttoaineiden tuomasta hyödystä menetetään kuljetusten hiilidioksidipäästöjen takia. Mikä alla olevista luvuista sinun näkemyksesi mukaan on oikein?

1) 1 %
2) 5 %
3) 10 %
4) 20 %
5) 50 %

Oikein vastanneiden kesken arvotaan Finnkinon leffalippupaketti. Aikaa vastaamiseen on 17.1. kello 12.00 asti, eli siihen mennessä tähän viestiketjuun sekä Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-päivityksiimme vastanneet henkilöt ovat mukana kilpailussa. Kerromme vastauksen vastausajan päätyttyä ja ilmoitamme kilpailun voittajille henkilökohtaisesti.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Biopolttoaineiden kuljetusten osuus päästöistä on lähellä nollaa

Kysyimme alkuviikosta, nollaavatko rahdin päästöt biopolttoaineista saatavan hyödyn.

  • 19.12.2016

Pitäisikö pelletit kuljettaa Salmisaareen laivoilla vai rekoilla?

Puupellettien poltto kivihiilen joukossa alkaa Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksilla vuonna 2014. Hanasaaressa pelletinpolttokokeet alkoivat jo syksyllä 2012. Myös Salmisaaressa pelletinpolttoa suunnitellaan kovaa vauhtia, jotta vuonna 2014 pellettiä voidaan polttaa 5–10 prosenttia kivihiilen joukossa.

  • 19.12.2016

YVA-ohjelma on valmistunut

Biopolttoaineiden lisäämiseen Helsingin energiantuotannossa liittyy ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA). Yhteysviranomaisena toimiva Uudenmaan ELY-keskus on asettanut YVA-ohjelman nähtäville 25.2.2013 ja sitä voi heille kommentoida  25.4.2013 asti.