• Asiakaspalvelumme on suljettu torstaina 7.7.2022. Pahoittelemme häiriötä! Kiireelliset asiat voit hoitaa verkkosivuillamme tai puhelimitse 09 6178020 (24/7) Lue lisää

”Tää on nyt kuitenkin toivottavasti projekti”

Ystävänpäivänä lounaan jälkeen Helsingin Energian neuvotteluhuoneesta kuuluu hihitystä. YVA-koordinaatioryhmä kokoontuu neljättätoista kertaa.
”Tää on nyt kuitenkin toivottavasti projekti”

On ehditty tämänhetkisen version sivuille 189–190. Timo keskeyttää, kun joku erehtyy puhumaan prosessista. ”Tää on nyt kuitenkin toivottavasti projekti”.

”Tää on nyt kuitenkin toivottavasti projekti”

Antin mielestä kalastajien rysät karttakuvassa alkavat muistuttaa sauvabakteereita. Sofialle kerrotaan, että lyhennys ”mpy” tarkoittaa metriä merenpinnan yläpuolella. Leena huomauttaa, että toisaalta miinusmetriä-mpy varmaankin tarkoittaa, että merenpinnan alapuolella.

Markun koneella näkyy ihan himmeän harmaana uusi voimalaitos, printteri ei pysty sitä piirtämään. Etsi siinä sitten kymmentä eroavaisuutta.

”Tää on nyt kuitenkin toivottavasti projekti”

”SrHkMr?”, ihmettelen. ”Sorahiekkamoreeni, ei virhettä, on vaan tarkasti sanottu asia”, konsultit vastaavat. ”Kansaan uppoavaa tekstiä. Sitä ELYkin toivoi”, toteaa Ilkka.

Kaisalla on ratkaisu papereissaan: ”Täällä lukee, että Joonas korjaa”.

Maaliviivan yli ollaan kampeamassa teosta, jonka asemakaavat jäävät värittömiksi, mutta kokonaisantoisuusindeksi korkealle.

 

Faktaa:
Ympäristövaikutusten arviointimenettely biopolttoaineiden lisäämiseksi Helsingin energiantuotannossa alkoi syksyllä 2012. Yhteysviranomaisena toiminut Uudenmaan ELY-keskus asetti YVA-ohjelman eli suunnitelman tehtävistä selvityksistä nähtäväksi helmikuussa 2013. Kevät, kesä ja syksy 2013 kuluivat selvityksiä tehdessä ja niistä raportoidessa.

Käytännön työn ovat tehneet Ramboll Oy:n ja Helsingin Energian asiantuntijat. Tavoitteena on saada YVA-selostus ELY-keskuksen kautta kaikille nähtäväksi ja kommentoitavaksi maaliskuussa 2014. Lue asiallisempi reportaasi työn vaiheista tänään ilmestyneestä Helen-lehdestä.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Biokaasulaitoksen voisi ympäristönäkökulmasta toteuttaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on antanut lausuntonsa ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta, joka tehtiin Joutsenoon suunniteltua puupohjaista biokaasua tuottavaa biojalostamoa varten.

YVA-ohjelma on valmistunut

Biopolttoaineiden lisäämiseen Helsingin energiantuotannossa liittyy ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA). Yhteysviranomaisena toimiva Uudenmaan ELY-keskus on asettanut YVA-ohjelman nähtäville 25.2.2013 ja sitä voi heille kommentoida  25.4.2013 asti.

YVA-tietoa tarjottimella

Helen.fi-sivustolle on koottu omaksi kokonaisuudeksi ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tietopaketti.