Tuulivoimaa Helsinkiin?

Minulla oli kesällä mahdollisuus seurata nuorten ideapajatyöskentelyä Safari-leirillä, jossa nuorille annettiin konkreettinen energiaan liittyvä ongelma ratkaistavaksi.

Tuotamme sähköä tuulivoimalla Suomen Hyötytuuli Oy:n kautta. Tuulivoimalat sijaitsevat Porissa ja Raahessa.

Oli aivan mahtavaa katsoa sitä ennakkoluulottomuutta, jolla he työhön tarttuivat ja ideoivat ratkaisuja. Samaa ennakkoluulottomuutta tarvitaan, jos Helsinkiin halutaan esimerkiksi oma tuulivoimala.

Tulemme lisäämään uusiutuvan energian tuotantoa 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tuulivoimalla voisi olla tässä oma tärkeä rooli. Olemme ideoineet, että voisimme rakentaa uusiutuvan energian kokeilupuiston johonkin Helsingin ulkosaareen. Siellä voisi testata tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja sähkönvarastointia sekä niiden sopivuutta merelliseen ympäristöön.

Tuulivoimala on vaikuttava maisemallinen elementti, joka ison kokonsa vuoksi näkyy kauaksi. Tuulivoimala voisi myös olla komeana porttina ja sisääntulona laivoille ja veneilijöille merelliseen Helsinkiin. Sen suunnittelussa on otettava huomioon useita ympäristöön liittyviä kysymyksiä, joista tärkeimmät ovat varmaankin melu ja välke sekä lintujen muuttoreitit. Nämä otetaan tarkkaan huomioon kaavoitusprosessin ja ympäristöluvituksen aikana.

Toivomme, että helsinkiläiset osallistuvat keskusteluun ja kertovat meille, minne tuulivoimaa voisi rakentaa. Ideoita voi vaikka heittää tänne blogiin!

Tutustu nykyisiin tuulivoimaloihimme ja meneillään olevien tuulivoimahankkeidemme etenemiseen.

Maiju Westergren

Maiju Westergren

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju ihmettelee puutarhan rönsyämistä, tanssii flamencoa ja viihtyy liikkuen luonnossa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Lisää tuulivoimaa Raaheen

Suomen Hyötytuuli Oy:lla on mittavia tuulipuistosuunnitelmia. Tavoitteena on jopa 400 MW lisää tuulivoimaa vuoteen 2020 mennessä.

  • 19.12.2016

Helsingin Energia on mukana merituulivoiman demonstraatiokilpailussa

Helsingin Energia astuu yhden askeleen kohti hiilineutraalia tulevaisuutta osallistumalla merituulivoiman demonstraatiotukikilpailuun osakkuusyhtiöidensä Suomen Merituuli Oy:n ja Hyötytuuli Oy:n hankkeiden kautta.

Uusi vaihtoehto vastaa energiamarkkinoiden muutoksiin

Isot muutokset energiamarkkinoilla vaikuttivat siihen, että Helenin kehitysohjelman kaksi päävaihtoehtoa eivät enää riittäneet. Tarvittiin uusi energiantuotannon vaihtoehto, joka etenee vaiheittain.