Vilkasta keskustelua kehitysohjelmasta

Helsingin Sanomien ja Sitran eilen 25.9. järjestämässä paneelikeskustelussa Miten pääkaupunkiseudusta saataisiin cleantech-metropoli? keskusteltiin vilkkaasti Helsingin Energian kehitysohjelmasta.

 

Kehitysohjelman tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian määrää 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä. Päävaihtoehdot ovat uuden, biopolttoainetta käyttävän, voimalaitoksen rakentaminen Vuosaareen tai uusiutuvan energian seospoltto Hanasaaren ja Salmisaaren nykyisissä kivihiililaitoksissa. Pelletin poltto 5-7 % osuudella Salmisaaressa alkaa jo loppuvuodesta.

Kaupunginvaltuusto päättää kehitysohjelman toteutuksesta ensi vuonna. Paneelissa tivattiin osallistujien kantoja päätökseen, mutta sekä kaupunginvaltuutetut Tatu Rauhamäki ja Pilvi Torsti korostivat, että näin suurta päätöstä ei voi tehdä ennen perusteellista tutustumista selvityksiin. Tekemämme selvitykset eri vaihtoehdoista valmistuvat tämän vuoden aikana ja ne esitellään kaupunginvaltuustolle ensi vuonna.

Lue Hesarin juttu paneelista täältä.

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen kehittää Helenissä energiaratkaisuja, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Hän uskoo, että ilmastokriisi ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä parasta vastapainoa työlle on ratsastus ja pesäpallo.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto: Uusi, hajautettu vaihtoehto Helsingin energiantuotantoon

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli maanantaina Helenin kehitysohjelman toteutusratkaisua.

Kysy ja keskustele biopolttoaineiden vaikutuksista ympäristöön

Herättikö biopolttoaineiden käytön lisäämiseen liittyvä ympäristövaikutusten arviointiselostus kysymyksiä? Tule esittämään ne meille yleisötilaisuudessa 27.3. klo 18–20. Paikkana on Kaupunkisuunnitteluviraston auditorio, Kansakoulukatu 3.

YVA-yleisö kysyi ja keskusteli

Kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa keskusteltiin eilen biopolttoaineiden käytön vaikutuksista ympäristöön sekä nähtiin havainnevideo Vuosaareen suunnitellusta voimalaitoksesta.