• Sähkökatko Hermannin, Sörnäisten ja Vallilan alueella on päättynyt Lue lisää

Vilkasta keskustelua kehitysohjelmasta

Helsingin Sanomien ja Sitran eilen 25.9. järjestämässä paneelikeskustelussa Miten pääkaupunkiseudusta saataisiin cleantech-metropoli? keskusteltiin vilkkaasti Helsingin Energian kehitysohjelmasta.

 

Kehitysohjelman tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian määrää 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä. Päävaihtoehdot ovat uuden, biopolttoainetta käyttävän, voimalaitoksen rakentaminen Vuosaareen tai uusiutuvan energian seospoltto Hanasaaren ja Salmisaaren nykyisissä kivihiililaitoksissa. Pelletin poltto 5-7 % osuudella Salmisaaressa alkaa jo loppuvuodesta.

Kaupunginvaltuusto päättää kehitysohjelman toteutuksesta ensi vuonna. Paneelissa tivattiin osallistujien kantoja päätökseen, mutta sekä kaupunginvaltuutetut Tatu Rauhamäki ja Pilvi Torsti korostivat, että näin suurta päätöstä ei voi tehdä ennen perusteellista tutustumista selvityksiin. Tekemämme selvitykset eri vaihtoehdoista valmistuvat tämän vuoden aikana ja ne esitellään kaupunginvaltuustolle ensi vuonna.

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen kehittää Helenissä energiaratkaisuja, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Hän uskoo, että ilmastokriisi ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä parasta vastapainoa työlle on ratsastus ja pesäpallo.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto: Uusi, hajautettu vaihtoehto Helsingin energiantuotantoon

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli maanantaina Helenin kehitysohjelman toteutusratkaisua.

Kysy ja keskustele biopolttoaineiden vaikutuksista ympäristöön

Herättikö biopolttoaineiden käytön lisäämiseen liittyvä ympäristövaikutusten arviointiselostus kysymyksiä? Tule esittämään ne meille yleisötilaisuudessa 27.3. klo 18–20. Paikkana on Kaupunkisuunnitteluviraston auditorio, Kansakoulukatu 3.

Uudenmaan ELY: ”Kattava YVA”

Tavoitteenamme on lisätä uusiutuvien energianlähteiden osuus 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä ja korvata näin osittain kivihiilen käyttöä. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi (YVA) on nyt saatu päätökseen, ja voimme alkaa hakea tarvittavia lupia hankkeen toteuttamiselle.