• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Koodaa meille kysyntäjoustoalgoritmi!

  • 2016-12-19

Haasta itsesi ja kehitä avoimeen lähdekoodiin perustuva ratkaisu sähkövaraston käytön optimoimiseksi.

Koodaa meille kysyntäjoustoalgoritmi!

Teksti: Janne Huvilinna

Energiantuotanto on nykypäivänä jatkuvaa tuotannon ja tekniikan optimointia. Työskennellessämme energiatehokkuuden kehittämiseksi törmäämme usein teoreettisiin ja käytännöllisiin haasteisiin. Silloin tällöin tutkimustyössä tulee vastaan pulmia, joiden ratkaisua voi lähestyä useasta eri näkökulmasta. Oma ratkaisu ei välttämättä ole kaikkein paras, usein hyötyä on ulkopuolisesta näkökulmasta.

Eräs tällainen optimointipulma tuli vastaan sähkövarastohankkeessamme. Pulma on matemaattinen ja liittyy sähkövaraston käyttöön kysyntäjoustossa sähkön tukkumarkkinoilla. Tehtävä on haastava mutta selvästi rajattu, joten ajattelimme pulman ratkeavan parhaiten pienellä kilpailulla.

Kilpailun tarkoituksena on luoda kenen tahansa käytettävissä oleva, avoimeen lähdekoodiin perustuva algoritmi, jossa sähkövarastoa ladataan edullisella sähköllä ja puretaan kalliilla. Kilpailu on avoin kaikille, mutta sopii erityisesti opiskelijoille. Kilpailun kautta saamme ideoita ja samalla kokeilemme uudenlaista lähestymistapaa ongelman ratkaisuun hyödyntäen joukkoistamista.

Kilpailuaikaa on 1.2.2015 saakka. Toimivimman ratkaisun palauttanut saa palkinnoksi 500 euron lahjakortin Verkkokauppa.comiin. Lue lisää kilpailusta täältä (in English).

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Vielä ehdit koodata kysyntäjoustoalgoritmin!

Kilpailu päättyy tämän viikon sunnuntaina 1.2.2015, joten osallistumisaikaa on yhä jäljellä.

  • 19.12.2016

Mikko koodasi voittoisan kysyntäjoustoalgoritmin

Kysyntäjoustoalgoritmin koodauskilpailu on ratkennut. Kisan voitti Mikko Huotari.

  • 19.12.2016

Sähkövarasto mullistaa sähköntuotannon

Sähkön laajamittaista varastointia on pitkään pidetty sähköteollisuuden Graalin maljana, joka voi mullistaa kokonaan sähköntuotannon, jakelun ja sähkömarkkinat.