Lahdenväylän varrella näkyy Viikin Keltakoipi

Viikinmäessä Lahdenväylän varrella sijaitsee yksi sähköverkon solmupiste, joka on helppo huomata keltaisesta voimajohtopylväästä, maisemaportaalista. Se on nyt saanut nimen: Viikin Keltakoipi.

Helen Sähköverkko järjesti helmi-maaliskuussa nimikilpailun Viikinmäkeen valmistuneesta uudesta sähköverkon maisemaportaalista. Saimme kilpailuun huikeat 750 nimiehdotusta! Nimikilpailun ja maisemaportaalin saama suosio osoittaa, että sähköverkon maisemalliset rakenteet kiinnostavat.

Nimiehdotuksissa korostuivat etenkin termit, jotka viittasivat sähkötekniikkaan, pääsuunnittelijaan, maantieteelliseen sijaintiin sekä energiayhtiöön.

Tuomariraadissa käytiin kirjaavakin keskustelua ja loppusuoralle pääsi monta hyvää ehdotusta. Lopulta raati päätyi ehdotukseen Viikin Keltakoipi. Se on maisemaportaalia fyysisesti kuvaava, paikallistuu Viikin alueeseen ja sointuu samaan tapaan kuin Antin askeleet.

Voittaneen nimiehdotuksen antoi Teuvo Kurttio ja hänet palkitaan Applen iPad -tabletilla. Kiitämme kaikkia nimikilpailuun osallistuneita!

Markus Parviainen

Markus Parviainen

Markus Parviainen kehittää työssään projektikulttuuria entistäkin tehokkaammaksi. Omalta osaltaan hän huolehtii siitä, että sähköverkkoon liittyvät investointiprojektit saavuttavat niille asetetut tavoitteet.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mikä nimeksi sähköpylväälle?

Lahdenväylää arkisin ajavat 50 000 autoilijaa ohittavat, kenties tietämättään, Helsingin sähköverkolle tärkeän kohdan.
  • 12.2.2018

Energiaverkkojen pyörteissä

Energiaverkoista on moneksi. Sähköverkot ja kaukolämpöverkot siirtävät energiaa voimaloista asiakkaille. Mutta mitä eroja niillä on? Ja mikä tekee energiaverkoista älykkäitä?

  • 19.12.2016

Miksi Scifi haukkuu maan alla?

Teksti: Seija Uusitalo

Australianpaimenkoira Scifi löysi maan alla sijaitsevalta Ilmalan sähköasemalta monta ihmistä. Scifin löytämät henkilöt olivat piiloutuneet maanalaisen sähköaseman tiloihin pelastuskoirien harjoitusta varten.