Miksi Scifi haukkuu maan alla?

  • 2016-12-19

Teksti: Seija Uusitalo

Australianpaimenkoira Scifi löysi maan alla sijaitsevalta Ilmalan sähköasemalta monta ihmistä. Scifin löytämät henkilöt olivat piiloutuneet maanalaisen sähköaseman tiloihin pelastuskoirien harjoitusta varten.

Miksi Scifi haukkuu maan alla?

Pelastuskoira Scifi saa etsintäpalkkiona lelutuokion.

Australianpaimenkoira Scifi löysi maan alla sijaitsevalta Ilmalan sähköasemalta monta ihmistä.

Scifin löytämät henkilöt olivat piiloutuneet maanalaisen sähköaseman tiloihin pelastuskoirien harjoitusta varten. Scifi kuuluu emäntänsä kanssa Espoon Pelastuskoiriin. Scifi ja sen pelastuskoirakaverit harjoittelivat pelastamista vaativissa olosuhteissa maan alla.

Helenin maanalainen tunneliverkosto tarjoaa eksoottiset olosuhteet harjoituksille: suunnistaminen pimeissä tunneleissa on ihan erilaista kuin maan päällä. Niin koiran kuin ihmisenkin suuntavaisto joutuu luolastoissa koetukselle.

Kasvava Helsinki tarvitsee lisää siirtoyhteyksiä

Sähköverkkoyhteydet kulkevat Helsingissä lähes kokonaan maan alla. Myös kokonaisia sähköasemia on rakennettu maan alle, Ilmalan lisäksi esimerkiksi Kolmen sepän patsaan alla Stockmannin kohdalla sijaitsee Kluuvin sähköasema.

Ilmalan sähköasema on aivan uusi. Asemalla viimeistellään parhaillaan prosessilaitteistojen asennuksia, minkä jälkeen se liitetään 20 kilovoltin jakeluverkkoon. Kokonaisuudessaan uusi maanalainen sähköasema on valmis kesällä 2015. Länsi-Pasilaa rakennetaan parhaillaan tiiviimmäksi, ja tulevina vuosina rakennetaan lisää myös Keski- ja Pohjois-Pasilassa. Uusi sähköasema tarvitaan, jotta alueilla pystytään takaamaan laadukas ja toimitusvarma sähkönjakelu.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Lahdenväylän varrella näkyy Viikin Keltakoipi

Viikinmäessä Lahdenväylän varrella sijaitsee yksi sähköverkon solmupiste, joka on helppo huomata keltaisesta voimajohtopylväästä, maisemaportaalista. Se on nyt saanut nimen: Viikin Keltakoipi.
  • 12.2.2018

Energiaverkkojen pyörteissä

Energiaverkoista on moneksi. Sähköverkot ja kaukolämpöverkot siirtävät energiaa voimaloista asiakkaille. Mutta mitä eroja niillä on? Ja mikä tekee energiaverkoista älykkäitä?

Mikä nimeksi sähköpylväälle?

Lahdenväylää arkisin ajavat 50 000 autoilijaa ohittavat, kenties tietämättään, Helsingin sähköverkolle tärkeän kohdan.