• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Vielä ehdit koodata kysyntäjoustoalgoritmin!

  • 2016-12-19

Kilpailu päättyy tämän viikon sunnuntaina 1.2.2015, joten osallistumisaikaa on yhä jäljellä.

Kilpailu päättyy tämän viikon sunnuntaina 1.2.2015, joten osallistumisaikaa on yhä jäljellä.

Teksti: Janne Huvilinna

Kilpailun tarkoituksena on tuottaa avoimella lisenssillä algoritmi sähkön kysyntäjoustoa varten, jota kuka tahansa, käyttötarkoituksesta riippumatta, voisi käyttää. Kilpailu on jo herättänyt paljon kiinnostusta, mutta toivomme vielä saavamme enemmän vastauksia kilpailuun. Tarkemmat ohjeet täällä.

Vaikka tehtävä on varsin akateeminen, ei se vähennä ratkaisun käytännöllisyyttä. Sähkön kysyntäjoustoa on tutkittu siitä lähtien, kun sähköä on alettu tuottamaan kulutusta varten. Sähkön tuotannon ja kulutuksen poikkeama on eräs sähköjärjestelmän suurimpia haasteita, joka aiheuttaa taajuuden vaihtelua ja täten heikentää sähkön laatua. Tulevaisuuden älysähköverkon kantava ajatus on juuri tuotannon ja kulutuksen kohtaamisen varmistaminen. Siksi haluamme edistää kilpailulla kysyntäjoustoa nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Mikko koodasi voittoisan kysyntäjoustoalgoritmin

Kysyntäjoustoalgoritmin koodauskilpailu on ratkennut. Kisan voitti Mikko Huotari.

  • 19.12.2016

Koodaa meille kysyntäjoustoalgoritmi!

Haasta itsesi ja kehitä avoimeen lähdekoodiin perustuva ratkaisu sähkövaraston käytön optimoimiseksi.

Kysyntäjoustosta hyötyvät kaikki

Tutkimme parhaillaan kotitalouksien sähkölämmityskuorman älykästä ohjausta ja kuorman hyödyntämistä Fingridin reservimarkkinoilla. Mistä pilottihankkeessa on oikeastaan kyse?