2018

Tältä sivulta löydät vuoden 2018 blogipostauksemme.

Helen etenee monin ratkaisuin kohti ilmastoneutraaliutta

Helenin tavoitteena on ilmastoneutraali energiantuotanto, ja tulemme luopumaan kivihiilen käytöstä.  Ilmastohaaste on iso, eikä sitä ratkaista millään yksittäisellä teknologialla. Tarvitaan lukuisia eri keinoja, sekä toimenpiteitä, joita toteutetaan yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Ratkaisut ovat näköpiirissä, mutta teknologioiden kehittymistä vielä tarvitaan, ja se avaa uusia tehokkaampia mahdollisuuksia.

  • 13.12.2018

Aurinkoa Helsingistä Äkäslompoloon

Lapin Äkäslompolossa sijaitseva Jounin kauppa sai viime kesän lopulla katolleen yli 1 000 aurinkopaneelia. Aurinkovoimala on tuottanut sähköä jo 39 MWh ja vähentänyt näin hiilidioksidipäästöjä 16 350 kg. Vastaava määrä päästöjä syntyisi, jos ajaisimme Helsingistä Äkäslompololle ja takaisin 131 kertaa. Mutta millainen vaikutus on 1 000 kilometrin välimatkalla aurinkopaneeleiden tuotantoon?

Mitä piipusta tulee?

Lempeän syksyn jälkeen Helsingin lämmityskausi on käynnistynyt. Tästä ovat merkkinä kylmän ilman lisäksi myös voimalaitostemme piipuista nousevat valkoiset savupilvet. Mutta mitä tämä savu oikeastaan on?

  • 26.11.2018

Miksi metsäenergia lasketaan nollapäästöiseksi?

Biomassan energiakäytön hiilidioksidipäästöt keskusteluttavat. Meiltäkin kysytään usein, mihin perustuu oletus bioenergian päästöttömyydestä.

  • 22.11.2018

Lämpömarkkinat mullistuvat

Lämpömarkkinat kehittyvät kovaa vauhtia. Mahdollisuuksia on paljon: avoin kaukolämpöverkko, lämpöenergian varastointi, lämpöpumput, hukkalämpöjen talteenotto. Muun muassa näistä aiheista keskusteltiin Helenin sidosryhmätilaisuudessa marraskuussa.

Tavoitteena 100-prosenttisesti kestävä biomassa

Biomassan rooli Helenin energiantuotannossa kasvaa, kun vähennämme kivihiilen käyttöä ja lisäämme uusiutuvaa energiaa matkalla kohti ilmastoneutraalia tulevaisuutta. Biomassa on nopeasti käyttöön otettavissa oleva välivaiheen ratkaisu, jonka avulla varmistamme Helsingin lämmittämisen myös talvipakkasilla.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin