• Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.

2020

Onko biomassan energiakäyttö ja luonnon monimuotoisuus yhteensovitettavissa?

Luonnon monimuotoisuus on meitä kaikkia koskettavaa asia. Erityisesti Suomessa metsät ja metsien kestävä käyttö ovat avainasemassa puhuttaessa luonnon monimuotoisuudesta. Biomassan energiakäyttö on myös yksi näkökulma, joka on huomioitava tässä isossa kokonaisuudessa.

Geolämmössä paljon mahdollisuuksia

Suomessa hyödynnetään vasta murto-osa käytettävissä olevasta geotermisen energian potentiaalista. Helen teki seismisiä heijastusluotaustutkimuksia Keskuspuistossa viime vuoden lopussa, ja tutkimuksista saatiin paljon tietoa geolämpöratkaisujen suunnitteluun.

Kaupunkijalostamosta energiaa ja uutta materiaalia

Kaupunkijalostamossa tavoitteenamme on jalostaa kierrätykseen kelpaamattomat materiaalit ja biomassat uusiksi raaka-aineiksi, kuten uusiomuoviksi, liikennepolttoaineiksi ja lämmöksi ilman, että hiilidioksidia vapautuu ilmakehään.

Energiaa riittää koronan keskelläkin

Helsingin voimalaitokset toimivat normaalisti korona-aikanakin, ja asiakkaat saavat sähköä, lämpöä ja jäähdytystä poikkeusoloista huolimatta. Helen on varautunut myös epidemian laajentumiseen hyvin, jotta toiminnan jatkuminen voidaan varmasti turvata.